2000 turer opp og ned Gaustadtoppen! -Nå er han i vårlige Valdres-fjell

Vår skiløpere valdresflye rjukan Thorrud Mikkel Lier Foto Roy Myrland

Høyt oppe i mektige Jotunheimen er våren i full gang og det er litt utfordrende å både gå og kjøre på ski nå.

Under følger flere oppdateringer fra området 1. mai.

Mildværet i slutten av april har smeltet bort unormalt mye snø i høyfjellet. Når så Yr. no melder om kuldegrader framover og vind med nedbør, kan det bli utrivelig et par mai dager.

Mange håper det fortsatt blir skiføre 14-1500 m.o.h. og høyere.

To av de som gjerne skulle ha hatt skiføre et par uker til er Pål Thorrud (til venstre) og Mikkel Lier på bildet over er fra Rjukan. De gikk fra Valdresflye og opp til Austre Kalvehøgde (2178 m.0.h) 1. mai. Telemarkingene er spreke og fjellvante karene og fortalte at det var lite snø og mye stein når de kom opp i høyden. På Valdresflye var det skare på formiddagen, men “slush” da de kom tilbake utpå ettermiddagen. -Mikkel Lier fortalte at han gikk med feller under fjellskiene opp og at det blei mange svinger etter han i låma nedover.

Mikkel Lier liker høydemeter veldig godt. I  mars  i år gikk han sin tur nr. 2000 (!) til Gaustadtoppen. Nå er han Pål Thorrud nyskjerrig på toppene i Jotunheimen og på Sognefjellet.

 

MB Bitihon og Bitihorn (1609 m.o.h) 1. mai 2019
MB Bitihon og Bitihorn (1609 m.o.h) 1. mai 2019

MB Bitihorn ligger godt på land og innsjøen Bygdin trenger fortsatt mye smeltevann før båten sjøsettes igjen. Fjelltoppen Bitihorn er snøfri på sørsiden, men fortsatt er det skiføre på nordsiden.

Valdresflye tråkkemaskin skiløyer

Tråkkemaskinen er planlagt skal kjøre opp løyper på Valdresflye denne helgen.

Bessheim Fjellstue ved Besseggen i Vågå, er maten både lokal og velsmakende. Flesk og kålstuing en vinner hele året!

På Gjendeosen er det vårløsning og Sjoa begynner å bygge seg opp. Bua til Jo Gjende står med to flate steiner mot seg, rett over for Gjendesheim Turisthytte. Der holder Marius Haugaløkken fortsatt åpent i DNT hytta og tar i mot vårlige turfolk. Se og hør historia om Jo Gjende i videovinduet under.
På Gjendeosen er det vårløsning og Sjoa begynner å bygge seg opp. Bua til Jo Gjende står med to flate steiner mot seg, rett over for Gjendesheim Turisthytte. Der holder Marius Haugaløkken fortsatt åpent i DNT hytta og tar i mot vårlige turfolk. 5. mai stenger han for våsessongen og åpner igjen for sommeren 7. juni. Se og hør historia om Jo Gjende i videovinduet under.

 

Wiggo Grytbakk i Sporten Beitostølen forteller om og viser “randonee” i innslaget under (opptak fra april 2014).

Via Ferraten i Synshorn er ikke åpnet enda, men Tor Erik Grønolen på Grønolen Fjellgård er tilgjengelig for booking der.

Bessheim 1. mai 2019


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 − two =