Storstilt åpning – Aktivitetspark for eldre

Storstilt åpning  - Aktivitetspark for eldre

Barn og unge har lenge hatt sine flotte aktivitetsområder i Drammen park. På byens 208 års dag var tiden kommet til byens eldre beboere, da seniorparken ble åpnet av ordfører Tore Opdal Hansen. Og selfølelig sa ble det både bursdagssang og bløtkake.

Bybrannen

Drammen park ble anlagt etter den store bybrannen i 1866 til glede for hele Drammens befolkning. Parken hadde sin storhetstid i mellomkrigsårene. I 1928 ble den «nye» musikkpaviljongen oppført og den står slik den dag i dag. Parken forfalt gradvis og på midten av 1980 ble det bygget ny friluftscene og ny fontene for å forøke å heve aktiviteten.
– Nå har parken fått sin renessanse. Aktivitet ble det da det nye lekeområdet ble etablert i 2005 og med den nye aktivitetsparken for ungdom har aktivitetene virkelig blomstret, sa ordfører Tore Opdal Hansen.

Takk til eldrerådet

Området der seniorparken har fått sin plass har vært mindre tiltalende, mørk og fuktig, paviljongen har vært skjermet for store trær og det har manglet sittebenker.
-En tredje etappe i parkutviklingen med den nye seniorparken vil gjøre parken mer attraktiv og ytterligere bidra til økt aktivitet for alle også den eldre garde, sa ordføreren som takket Eldrerådet som har fulgt sitt eget prosjekt helt rett.

Siden februar er det gravd i Drammen parks nordøstlige hjørne. Cirka 15 gamle, syke trær er fjernet og det blir nyplanting av samme antall trær. Det er satt ned 4000 stauder, busker og klatreplanter og 2700 løker og knoller.

– Forhåpentligvis vil alt dette skape et vell av lukter og farger i blomstringstiden og så får vi håpe at gartneren får gresset til å gro. Vi har etablert nye gang og sykkelveier med gatebelysning, det er laget flotte støttemurer i skifer og gjort terrenganordninger for å skape liv i et ellers flatt område. I området rundt musikkpaviljongen er det montert flere benker og noen bord med innfelte sjakkbrett og det er også en boule-bane, som dermed erklærte seniorparken for åpnet.

Alt var timet og tilrettelagt. Da siste gartner var ferdig overtok Seniormusikken. Det er konsulentfirmaet Rambøll som har prosjektert og Steen & Lund som har utført arbeidet. Totalkostnaden er 6,5 millioner kroner. Foto Jan Arne Dammen
Alt var timet og tilrettelagt. Da siste gartner var ferdig overtok Seniormusikken. Det er konsulentfirmaet Rambøll som har prosjektert og Steen & Lund som har utført arbeidet. Totalkostnaden er 6,5 millioner kroner. Foto Jan Arne Dammen

Drammen park
Drammen park
Drammen park
Drammen park

Parken
Parken

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × two =