Bombehunden Walter – på Ski NM 2020

Bombehunden Walter - på Ski NM 2020

NM på Ski 2020 fikk besøk av HM Kong Harald på Konnerud til stafettene søndag 2.februar. I den forbindelse så sjekkes området med bombehund. Jeg fikk et hyggelig møte med Walter og hundefører Stein som ikke var vonde å be om å bli med på et bilde.  Walter er en Engelsk Springer Spaniel og har vært i tjeneste siden i våres. Ivrig snuste den rundt i hver krik og krok og logra med halen. Nese for foto hadde han også da han stupte opp i fotobaggen som ble klarert.

Bombehunden er spesialtrent til søk etter sprengstoff. Det er kun Oslo politidistrikt som har denne type hunder. Begrunnelsen er at dette er en ekspertutdanning og bør brukes/skoleres best mulig. Da bør man også være samlet. Bombehundene bistår hele landet ved behov, og kan også ha oppdrag utenfor landets grenser.

Hunden har klarert området og er ivrig etter å søke videre på stadion, dette er tydeligvis veldig morsomt. NM Konnerud 2020

Les mer om Politihunder her

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × four =