Vamp åpner fredagen på Trollrock – med god hjelp fra Kurve

Vamp åpner fredagen på Trollrock - med god hjelp fra Kurve

Vamp tilhører eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Som været på vestlandet er de fulle av kontraster, fra det voldsomme og dramatiske til det lune og inderlige. Gjennom 26 år har de spilt inn 14 album og høstet mye heder og ære.

Gleder seg

Øyvind Staveland, kjernen i Vamp, uttrykker stor glede av å kunne komme tilbake til Trollrock.
– Vi har vært på Trollrock en gang før og det var en fantastisk opplevelse. Jeg kjenner Trond litt fra før, da vi spilte i Sogndal for mange år siden, og det er spesielt moro å få komme tilbake til den siste festivalen, forteller Staveland.

Til sommeren blir det populære bandet å se på Trollrock-fredagen.

– Vi ser veldig fram mot konsert med Vamp. De passer veldig inn i den profilen vi har lagt oss på. Vi åpner gjerne dagen med et innslag vi håper kan passe godt inn i familie-profilen vår. Øyvind Staveland, kjernen i Vamp, er en fantastisk person og når han fikk greie på at vi var interessert, kastet han seg på telefonen for å få det til. Vi måtte gjøre litt om på noen planer, men det gjør vi gjerne når ønske fra artistene selv er sterkt, sier Trond Rogne i Trollrock.

Finale med Kurve

Ettersom det er siste året med Trollrock, prøver arrangøren å få til noe ekstra.
– Jeg spurte Staveland om det kunne være mulig å få til noe litt utenom det vanlige. Da sa han at et lokalt kor på slutten av konserten, kunne passe godt. Vi tok da kontakt med Gudbrand Heiene og Kurve. De trengte ikke lang tid på å takke ja så nå er arbeidet i gang med å få til dette på best mulig måte. Staveland uttrykte at de ikke var ute etter å skape «folklore», men ha et kor som har en viktig funksjon i forbindelse med finalen av konserten.

1200 billetter igjen

Normalt selger Trollrock nesten 1000 billetter i døra, men det skjer nok ikke denne gangen.
– Pågangen er veldig stor. Billetter går i mye større fart enn før. Nå er det nok ikke plass til alle som normalt kjøper i dør ettersom vi selger så bra hele veien. Dette har nok mye med at det er siste festivalen, men det har vel også noe med at publikum syns festivalen er verdifull. Vi merker dette også på frivillig-påmeldinga der vi allerede er oppe i 100 påmeldte. Med andre ord så går Trollrock historisk godt. Ting fungerer veldig mye bedre enn før og det er ingen tvil om at man nå gir seg på topp.

Foto: Inger Staveland

Trollrock arrangeres fra Torsdag 23. til Lørdag 25. Juli.

Mer info på Trollrock.no 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × three =