Blomstene lyser opp i snøværet til 1. mai.

Blomstene lyser opp i snøværet til 1.  mai.

Litt oppe i åsen og i Døvrekrysset i Skrautvål er igjen vårblomstene plantet av engasjerte ildsjeler. Deres dugnad nå bidrar til en hyggelig velkomst, utover i mai og juni, for de som kommer langsveien fra sør til bygda.

Valborgsmesseaften 30. april ble restene av fjorårets blomsterflor fjernet og nye friske stemorsblomster tok over plassen. “Vårplantingen” vil bli byttet ut med sommerblomster når kulda slipper taket og snøen ikke ligger like langt ned i daler og lier, fortalte Omar Dajani.

Gartnerne som bidrog i snøværet til å pynte til 1. mai var fra venstre på bildet over: Erik Dajani, Ørjan Dajani, Monica Martinsen, Rigmor Tveit Orderdalen og Omar Dajani. Foto Roy Myrland.

 

Ørjan Dajani (bildet over) var ansvarlig for å gi de små plantene en god start i blomsterbedet. Snøværet var i lufta, men de små plantene fikk en varm mottagelse. Alle plantepluggene fikk trekke lunkent vann og de skjøre små plantene ble skånsomt “døpt”  av Ørjan, før planting. Godt gjennombløtte  rotplugger, fester seg bedre og får raskere vekst, enn planter med “butikk-tørr” jord rundt røttene.

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine + 1 =