Premiere 28. juli. -Historia om Olav fortalt fra Nidarosdomen.

Premiere 28. juli. -Historia om Olav fortalt fra Nidarosdomen.

Til Olsok i år har Grete Bergersen (til venstre på bildet over) og Roy Myrland (til høyre på bildet over) produsert en sending fra Nidarosdomen. Den inneholder Grete Bergersen sin frie og engasjerte tolkning av historia om helgenkongen vår, fortalt i oktogonen og foran vestveggen på Nidarosdomen.

Programmet har premiere 28. juli kl.18.00, på nettavisa Langsveien.no sin Youtubekanal. Klikk gjerne her eller på bildet og abonner på kanalen. Da blir du automatiskt varslet om premieren.

Wikipedia skriver følgende om Olsok:

Olsok (fra norrønt ólafsvaka) er feiringen av Olav den helliges dødsdag 29. juli.

Olsok betyr – tilsvarende som for jonsok (sankthans 23. juni til minne om Johannes Døperen) – egentlig høytidsaftenen før olavsdagen. Olav den hellige falt på Stiklestad 29. juli 1030, og dermed skulle olsok være 28. juli om kvelden (og natt til 29. juli). Men olsok har etter hvert kommet til å bli brukt om selve olavsdagen den 29. juli. Dagen er markert med en øks på primstaven.[1]


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen − three =