Drammen kommune avlyser årets nyttårsfyrverkeri

Drammen kommune avlyser årets nyttårsfyrverkeri

Det kommunale nyttårsfyrverkeriet på Holmennokken i Drammen avlyses i år på grunn av koronapandemien. Det blir heller ikke kommunalt fyrverkeri noe annet sted i kommunen, skriver kommunen på sin nettside.

Nyttårsfyrverkeriet har tradisjonelt samlet en god del mennesker, men i år vurderes risikoen for smittespredning for høy.
Dette er Drammens største ansamling av mennesker i løpet av jule- og nyttårsperioden, og å gjennomføre fyrverkeriet vil stride mot øvrige råd som er gitt om å begrense hvor mange mennesker som samles.

Samler mange
Nyttårsfyrverkeri i Drammen blir avlyst i år på grunn av Korona. Foto Jan Arne Dammen

– Vi er bekymret for at et felles fyrverkeri kan bidra til å samle mange mennesker og føre til unødvendige nærkontakter dersom man er i nærheten av noen som er smitteførende. Vi må alle ta en del ekstra hensyn under koronapandemien. Vi velger derfor å avlyse fyrverkeriet i år og satser heller på en solid i feiring i 2021, sier Mads Hilden som er leder i Hovedutvalget for kultur, idrett og frivillighet.

Smitteforebygging

Forskriften om miljørettet helsevern pålegger at alle virksomheter planlegges og drives slik at smittsomme sykdommer forebygges. Ved et felles fyrverkeri er vurderingen at det legges til rette for smittespredning istedenfor at det forebygges.

Nyttårsfyrverkeri Drammen Foto Jan Arne Dammen
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three + seven =