Russ,17. mai tog og is til alle.

Russ,17. mai tog og is til alle.

Det blir annerledes 17. mai for alle i år også.

På Rogne skule og Rogne barnehage i Øystre Slidre var det glede, sang og stor stemning da årets feiring av nasjonaldagen ble gjort på forskudd 12. mai. (Video fra arrangementet kommer på Øystre Slidre kommunes side 17. mai)

Russen blir igjen snytt for mye moro etter 13 års skolegang. Det blir hverken russetog eller russefester. Stort sett foregår all moroa inne i koronasikre «russevaner», men får de mulighet, så deler de gjerne både glede, koronasikker moro og russekort!

Bildet over er med dagens russe helt i Valdres, Runar Heggelund. Helene Melby Ingvild Skaret, Malene Gram Skogen og Simona Genisauskaite fikk ikke start på russebilenbilen. Da kom Runar Heggelund med litt ståltråd og «sleggemekanikk» og fikset problemet. Dermed fortsatte  jentene rullinga sammen med resten av Valdres russen. 

Det var stor stas da de flotte russebilene rullet inn på parkeringen, for å lage «party». Basskassene leverte dundrende musikk med skikkelig trøkk, der «Alle fugler» akkurat var avsunget. Både russ og skoleelever holdt kornasikker avstand.

De imponerende flotte russebilene ble beundret av elevene og russekort var på forhånd plasert koronasikret inne i klasserommene.

 

Fra venstre: Veronica Ringli, Othilie Stubbene, Anne Marte Nordeng, Emilie Hålien, Simona Genisauskaité, Malene Gram Skogen, Ingvild Skaret, Helene Melby og ordfører i Øystre Slidre Odd Erik Holden.

Langt tog.
Trommeslagere både foran og bak toget sørget for god steming og takfast marsj.
Stolt fanebærer og stødige fanevakter hører til i et skikkelig 17. mai tog.

 

Bildet over: Vårin Hovelsrud Svarre og alle de andre skoleelevene og barnehagebarna, fikk is av ordfører Odd Erik Holden etter at toget var avsluttet.
Rektor ved Rogne skule Kjersti Hedalen Heggset, hadde alle grunn til å være storlig fornøyd etter den flotte feiringen av nasjonaldagen på forskudd. Ordfører Odd Erik Holden var også med på moroa og i «feststemning», sammen med de de ca 140 elevene på skolen.
Stor stemning var det også i Rogne barnehage.

17. mai toget gikk fra skolen og opp til barnehagen og tilbake igjen

«Chickelacke»

«Chickelacke»er navnet på et rop som synges under den norske russefeiringen. Det er basert på et dansk oppklaringsrop[trenger referanse] og ble første gang hørt i Oslo i 1934[trenger referanse].

Teksten er:

Chickelacke, chickelacke, show, show, show;
Bummelacke, bummelacke, bow, bow, bow.
Chickelacke, bummelacke, jazz bom bøh;
Julekake, julekake, hjembakt brød

Satte du pris på artikkelen? Abboner gjerne.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 − thirteen =