Endelig tilbake – tatt imot med åpne armer på Oset

Endelig tilbake - tatt imot med åpne armer på Oset

Endelig er vi på tur igjen med NHF Vestfossen og A.L.F. Buskerud (Arbeidsmiljøskaddes Landsforening). I snart 2 år har Covid-19 satt en stopper for alle våre aktiviteter og denne høstturen var etterlengtet.

Bålkaffe og svartkjelen til Willy Gustavsen er et fast innslag på våre turer. Nå som det var bålforbud kom kjøkkenet til hjelp, så kaffe i svartkjelen ble det.

Det var 23. juni vi kontaktet Oset Høyfjellshotell og tok en sjans og booket rom for 40 personer. Spenningen var stor når vi sendte ut invitasjon, hvor mange ville bli med på denne fire dagers turen? Sekretæren vår Inger-Lise Olavsbråten tok seg av registreringen og hun fikk nok å gjøre. For maken til respons!

Spennende tid
Jan Arne og Per Olav Svidal med en god lunsj på Villa Fridhem.

Men fra juni til september er lang tid i disse koronatider. Ville det la seg gjennomføre? Ville landet bli nedstengt igjen? Nå er vi i gang. 40 forventningsfulle personer fra Øvre og Nedre Eiker, Kongsberg, Drammen og Ringerike var klar for høstfjellet. Per Olav Svidal i Svidal Minibuss og Turbilservice var like fornøyd som oss for at samfunnet begynner å komme i gang.

Eventyr

Første etappe gikk til Villa Fridheim, der vi fikk lunsj og omvisning i dette eventyrhuset. For mange så var dette første besøket i villaen. Og mange barnebarn kan glede seg, for hit skulle de få bli med. Hvorfor dra til Hunderfossen når eventyrfigurene er her?

Tåre i øyekroken
Etter en beinstrekk på Gol kom vi opp til Oset Høyfjellshotell der Kirsti tok imot oss med åpne armer.

Det var ikke fritt for at det kom ei tåre i øyekroken da bussen rulla inn på tunet. Etter så lang tid var det som å komme hjem og det føltes som om vi var her i går. Skuldrene kunne senkes, sola skinte og maten fortreffelig, ja da kunne det ikke bli bedre. Av smittevernhensyn er det bare opp 50 % belegg på rommene, dette for at det skal være tilstrekkelig avstand mellom bordene i fellesarealene.
Vi må få takke Kirsti og Mikael på Oset for et godt samarbeid hele veien og tilrettelegginga under oppholdet.

Alle skal med

Noen var på topptur, andre på sykkeltur, noen koste seg i solveggen. Knut Edvard Aga gav oss en innføring i Stolpejakt.

Krykker og rullestol var ingen hindring og da var jakta i gang. På Golsfjellet er det plassert ut flere stolper.

Nå rakk vi ikke alle så da har vi et mål neste gang. Etter at alle var kommet tilbake etter en fin dag, var det tid for quiz.

Rundt sykkelstativet

Bålkaffe og svartkjelen til Willy Gustavsen er et fast innslag på våre turer. Nå som det var bålforbud kom kjøkkenet til hjelp, så kaffe i svartkjelen ble det. For at meteren skulle holdes og for at alle skulle kunne bli med, så samlet vi oss rundt sykkelstativet ved hotellet. Det blir en egen atmosfære når vi samles rundt svartkjelen og selv om knitringa fra bålet uteble, så gikk praten livlig.

Og for å få opp pulsen ble det mange spennende dueller med hesteskokasting. At konkurranseinstinktet er stort, er det ingen tvil om. Dette var gøy.
Ett besøk i Oset fjellkirke hører med

– Oset fjellkirke er bygd som en stavkirke. Kirken sto ferdig i1979 og ble oppført av treskjæreren Hans Slettemeås fra Bø i Telemark. Han har skåret ut alt for hånd. Inne i kirken kan man se symboler på de tolv disiplene samt Guds øye. Kirken blir brukt til bryllup, gudstjenester og barnedåp, fortalte Kirsti som guidet oss. Hun var også vår guide i Gildehallen, ett av de største private samlingene av bondeantikviteter i Norden.

Godt selskap

Tiden går fort i godt selskap og fire dager er plutselig over og det var tid for hjemreise.

En liten hilsen fra Kirsti før Per Olav Svidal kjører oss hjem etter noen fine dager på Oset.

Takk til alle som var med og gjorde denne turen så hyggelig og takk til Oset Høyfjellshotell og Per Olav Svidal for en behagelig bussreise. Med på turen var også munnbind og antibac i tillegg til hjertestarteren som alltid er med.

Alltid trivelig møte Kirsti og Mikael i resepsjonen på Oset. Som å komme hjem.

Bildeserie:

Oset 2021
Oset 2021
Oset 2021
Oset 2021
Oset 2021
Oset 2021
ALF Høsttur til Oset
ALF Høsttur til Oset
ALF Høsttur til Oset
ALF Høsttur til Oset
ALF Høsttur til Oset

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × four =