Jesper Saltvik Pedersen i hardtrening – VM Lillehammer 8. – 23. januar 2022

Jesper Saltvik Pedersen i hardtrening  - VM Lillehammer 8. – 23. januar 2022

Nok en gang skal det skrives idrettshistorie i Norge og Lillehammer. For første gang samles verdens beste parautøvere innen alpint, langrenn, skiskyting og snowboard til et felles verdensmesterskap 8.-23. januar 2022.

Oppkjøring

Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen er i full gang med oppkjøringen til VM i snøsport for parautøvere på Lillehammer i januar. Saltvik Pedersen håper på folkefest i bakken under det historiske mesterskapet.
– Jeg håper folk tar turen og at vi klarer å lage en folkefest på Hafjell. Dette mesterskapet er nesten som et «mini-OL» å regne, og et veldig kult initiativ fra Stiftelsen VI og Norges Skiforbund, sier Jesper Saltvik Pedersen.

Travel sesong

I disse dager er Jesper i full gang med oppkjøringen til det som blir tidenes første verdensmesterskap i snøsport for parautøvere. Mesterskapet holdes på Lillehammer og Hafjell i januar 2022 (utsatt fra 2021).

Jesper Saltvik Pedersen trener hardt før verdensmesterskapet på Lillehammer. Foto Norges Skiforbund.

– Status nå er at formen er veldig bra. Vi kom til Hintertux for to dager siden og har hatt andre dag på ski i dag. Så går det slag i slag med to uker i Østerrike, og to uker hjemme, før turen går til World Cup i Pitzal. Vi har to mesterskap foran oss og det blir en travel sesong. Men vi har spikret et solid opplegg, målet er å ta minst ett gull og å kjempe om flere, forteller han.

Oppkjøring

Landslagstrener Hans Blattmann bekrefter at Saltvik Pedersen er i full gang med oppkjøringen til Lillehammer.
– Vi er veldig godt i rute. Oppkjøringen vår har base i Oslo, der vi har et bra daglig opplegg via Olympiatoppen. Trener Synne Sofie Stangeland har hatt ansvar for barmark. Her i Hintertux skal vi trene med det svenske og polske landslaget, det har vi ikke hatt sjansen til tidligere i år. Da får vi et mål på hvordan vi ligger an, sier Hans Blattmann.

Word Cup

– Det blir også noen World Cup-renn før jul, der Jesper får testet VM-formen. For Jesper er ambisjonene å ta pallplasseringer, og han er tydelig på at det er der ambisjonene ligger.
Prosjektleder for VM i snøsport for parautøvere 2021 Ola Keul sier at mesterskapet er en unik mulighet for alpint interesserte.
– Jesper er en enestående utøver og det er helt rått å se ham i aksjon. Nå har vi alle muligheten til å se ham kjempe VM-medaljer i Hafjell og det bør virkelig ingen med interesse for alpint gå glipp av, sier Ola Keul.

Jesper Saltvik Pedersen trener hardt før verdensmesterskapet på Lillehammer. Foto Norges Skiforbund.

Vi ønsker alle parautøvere lykke til!

Program og billettinfo kan du laste ned her.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 − one =