Gnistrende føre og glitrende god skyting søndag kveld.

Gnistrende føre og glitrende god skyting søndag kveld.

Brødrene Sebastian og Mathias Bjordal Thon (bildet over) trives med fotball og lagrenn, men sier absolutt ikke nei til å trene skiskyting heller. De to skrautvålguttene har noen av norges aller dyktigste ungdom- og juniorskiskyttere som forbilder i idrettslaget og naboskapet sitt.

Å få «midt i» eller «låg høgre» slik at blinken klapper sammen,  samtidig som standplass drillen skal sitte og skigåinga skal være med «fullt øs», krever mange trimer trening. De to brødrene «trekker» hverandre og har det morro på ski og det å legge inn ei økt søndag kveld er ekstra artig, forklarer de to.

Mathias konkurrerer i klasse 11. år og broder Sebastian konkurrer i klassen 10 år og yngre.

Treningsøkta søndagskveld ledes av pappa Øyvind Thon, som både er skyteleder. Når de to unge skiskytterne sprinter en runde etter «5 liggende», må han være rask å lade magasiner. De spenstige og raske skøytetakene på det gnistrende gode skiføret får pulsen opp, men likevel treffes de fleste blinkene når de rolige og kontrollerte avtrekkene er gjort.

Det store målet for de to skiskytterne er som for mange hundre unge skiskytter «Liatoppen skifestival» 1.-3. april, på Liatoppen skisenter i Ål i Hallingdal. Etter koronarestriksjoner og avlyste renn er forventningen store og treningsgrunnlaget solid, når de endelig skal vise hva de er gode for på den store skiskytterfesten.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × two =