Mushere med lange luncher på hvite vidder

Mushere med lange luncher på hvite vidder

April har med seg solide plussgrader til Jotunheimen sine topper og vidder, det merker også trekkhundene.

Det er mulig utover våren å få være «musher» og kunne stå bak på ditt eget hundespann. Det skjer på vårsnøen i høyfjellsområdene i Valdres. Selv om erfaringsgrunnlaget er på null i forhold til Finnmarksløp-deltager Marit Beate Kasin i «Team Vinterdans» fra Øystre Slidre, er det håp. Om du ønsker korte formiddagsturer eller en litt lengre «ekspedisjon» med overnatting, så er tilbudet der.

Øyvind Jakobsen (til venstre) og Ine Syvergård (til høyre) i Jotunheimen Huskey Lodge kjører ut fra Valdresflye med gjester og spann. De fortalte at varmen nå medførte at hundene trenger gode og lange luncher, for å hente seg inn igjen i den varme vårsola. Kortere etapper og lengre hviler praktiseres også av Beito Huskey, når de kjører ut med sine gjester nord for Båtsakardet på rv.51.

Vinterguidene Piza Calveron og Jytte Christensen i Beito Husky Tours med slake lier og Vinsterns hvite vidder fristende bak. De to har jobbet 15 vintere med hundekjøring i Valdres.

På samme måte som for hundene i Finnmarksløpet, er væskeinntak, mat og nok hvile et absolutt for at hundene skal prestere i vårsola, forteller Niklas Lund Ulfstedt i Beito Husky tours før neste gruppe med «mushere» legger i vei mot Vinstervatnet sin flate vidde.

Beito Huskey Tours 

Jotunheimen Huskey Lodge

Team Vinterdans

Vom og hundemat

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six − 4 =