Janne Hea på Gjendebufestivalen 2022 (med live video).

Janne Hea på Gjendebufestivalen 2022 (med live video).

Hun synger vidunderlig vakkert, inderlig vart, og uforglemmelig ekte. 

(Video fra Gjendebufestivalen i bunn av artikkelen)

Janne Hea synger sine personlige tekster til egenkomponerte lett melankolske countryinspirerte melodier, med en klokkeklar og sterk stemme.

I den lyse sommernatta i tunet på Gjendebu 1o. juni leverte hun sammen med Marie Skeie Ljones fra Lillehammer på fele (til venstre) og Torgeir Waldemar fra Ramnes på gitar til høyre) , en flott konsert undertegnede med flere neppe glemmer .

Janne Hea er Hadelandsjenta som bor i Töckfors i Sverige. Hun er tidligere vinner av  Spellemannprisen med plata «Wishing well» og skriver og framfører stort sett egenproduserte sanger og melodier. Til daglig er hun lærer, men er stadig å oppleve på konserter. Gjendebufestivalen har i årevis vært og er fortsatt en kjær og god opplevelse for henne, og hun kommer med glede stadig tilbake til festivalgeneral Lars Åge Hilde og DNT sin eldste turisthytte lengst vest i Gjende.

Mange mener at Edward Grieg garantert hadde laget en (eller fem) komposisjoner med Janne Hea, om hun hadde stølet sammen med Gjendine Slålien den gangen han var der og lot seg inspirere til «Gjendines bådnlåt» på 1800 tallet.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × five =