Varm og lun konsert med dyktige valdresartister på Rensend.

Varm og lun konsert med dyktige valdresartister på Rensend.

 -Det koster kun 1,- pr dag å lese denne og alle andre artikler her på Langsveien.no. Klikk her for å abonnere.

Joda, det er kjølig på kvelden nå og joda det er helt greit å ta med både lue og votter om en skal på utekonsert i Valdres nå.

Og ja, det er absolutt å anbefale å oppleve 2. dag av Stølskonserten på Rensend i Øystre Slidre lørdag 9. juli, med både stillongs og ullgenser.

Bildet over: Konsertarrangør og artist Marit Warberg Vestheim var storfonøyd med første kveld av Stølskonserten på Rensend 8. juli. 

Første kvelden med Stølskonsert på Rensend ble likevel en stor musikalsk opplevelse med artister som alle hadde dype røtter eller sterk tilknytning til Valdres. Våre lokale helter leverte alle på øverste hylle med sine mange tekster på valdresdialekt, eller med solide hint til dalføret.

Caroline Synvis og Lars Skattebu sine tekster og melodier har ei mening og formidler både dybde og ettertanke. De to åpnet Stølskonserten med egne tekster og melodier, som både hinter til og beskriver hverdager og lykkestunder i «dalenes dal». Caroline Synvis sin egenopplevde erfaring med «2 mil for 1 kyss» var et godt eksempel på det i det velspilte reportoaret.

Duoen Johannes Haug og Bjørn Rugaas sine humoristiske og glitrende gode tekster, ofte med en alvorlig undertone, ble presentert på en engasjerende og god måte. Johannes Haug sin synliggjøring og skrå blikk på parkinsson sykdommen, gav publikum et godt minne til ettertanke. Når så Bjørn Rugaas sitt tangentspill stod til en sekser på terningen var den gode stemningen på stølen til familien Warberg Vestheim satt.

Da Mø Tre entret scenen steg stemningen enda et par hakk, i den heller litt kjølige sommerkvelden.

Steinar Vilhelmshaugen (bildet) sang sine tekster og melodier til stødig akompagnement og bandet fikk vel fortjent applaus. Steinar Vilhelmshaugen sin stemmeprakt og sterke tekster, er sterkt inspiret av hans eldorado i Sør Aurdal, og er en av valdres sine aller flotteste musikkopplevelser. Med hans mangfoldige hverdag som lærer, pølsemaker, småfebonde, poet og musiker, traff han virkelig sitt publikum under konserten. -Plate er en ting, men Mø Tre live er noe av Valdres på sitt beste! 

Jan Bjørneboe (til venstre) var konfransier som også underholdt sitt publikum med humoristiske og gode egenskrevne dikt i mellom de forskjellige opptredene. Kjell Haavard Tuv (til høyre på bildet over) sitt lille foredrag om støling(setring) og stølsliv(seterliv) var et særdeles positivt innslag på Stølskonserten. Han har faglig tyngde i bøttevis og en formidlerevne det er få forunt å ha. Det bidrog til en grundig, men samtidig lettfattet innføringen i stølens plass i bygdenorge fram til dags dato.

Konsertarrangør Marit Vestheim avluttet den flotte Stølskonserten med bandet sitt. Drivende godt spilte sanger, fremføt av musikere med et engasjement og innlevelse, stod virkelig i stil til Marit Warberg Vestheim sin flotte stemme og gode tekster. Kjærligheten til bygda og Valdres er sterk hos henne og det formidler hun i de gode tekstene hun har skrevet.

Åresalg og trekning skaper god stemning.

Videoer fra livestreamen under konserten på lenken.

Caroline Synvis og Lars Skattebu:https://fb.watch/e8pGBLFB8y/

Mø Tre: https://fb.watch/e8pADsPKOd/

Marit Vestheim med band: https://fb.watch/e8pJqXj_4C/

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three − 2 =