Engasjerte og dyktige lokale jegere, skaffer kortreist og god mat.

Engasjerte og dyktige lokale jegere, skaffer kortreist og god mat.

Jegere landet rundt gjør en viktig jobb når de forvalter viltbestandene våre.

Ståle Engen, Haldor Berger,  Knut Arne Fjelltun, Jon Gladheim, Sondre Midtun og Gunnar Ulstølen på bildet over,  utgjør det meste av  jaktlaget på Baustin i Skrautvål. De er alle lokale og god kjente i terrenget det jaktes i.  Flere år med elgjakt og stadige turer til fots, gjør at de har god oversikt over hvilken dyr og hvor de ca. er i terrenget. Det gir sikker  jakt og resulterer i riktig uttak når det jaktes.

Abonnenter kan lese alle saker og se alle videoer som publiseres på Langsveien.no. Det koster kun kr. 1,- pr. dag. Klikk her om du har lyst og mulighet til å bidra.I år ble to unge elgokser (ca 180 kg. og 150 kg.) felt på det første drevet lørdag 24. september.  Skyttere var Jon Gladheim og Haldor Berger. Før de presise skuddene ble løsnet var det to hunder som hadde gjort det de liker aller best, nemlig å spore og lose på elg. Jaktlaget jakter ved at de først setter ut poster med jegere, før hundeførerne går inn i området som skal jaktes fra motsatt side. De prøver da å lede elg mot postene med elghundene sine. Elghundene er topptrente og lukter raskt om en elg har krysset eller er foran dem. «Tinka» hadde Knut Arne Fjelltun med seg på losen og Sondre Midtun hadde «Vito» foran seg da elgen datt.

 

 

Etter fallene blir dyrene transportert inn til slakteplassen hvor flåing skjer effektivt.  Det at skrottene hengers til mørning er viktig, for å få rett kvalitet på kjøttet.  Hvor lenge dyret skal henge, avhenger igjen av temperatur og vær.

 

 

Det kreves erfaring og kunskap om anatomi for å flå og slakte en elg.Teknikken med å skjære sener for å løsne beinet under kneet, er ikke lært over natta!
Det kreves erfaring og kunskap om anatomi for å flå og slakte en elg.Teknikken med å skjære sener for å løsne beinet under kneet, er ikke lært over natta!

Elghunden «Kasan Ulstølen» er 17 år (!) og ser og hører så vidt, men stortrives på tunet når de andre elghundene kommer inn etter vellykket drev. Da er «Kasan Ulstølen» førstemann til å få ferskt elgbein for sine tidligere bragder. Han ser ut til å virkelig nyte både stemning og lukter fra slakteplassen. Og, jegerne.. De gikk til fjells igjen for et nytt drev etter trollelgen som sies å ha vært sett spor etter et sted «aust i fjellet».

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine + 15 =