Stigamatiserer og «brennmerker» fattige folk i Valdres også.

Stigamatiserer og "brennmerker" fattige folk i Valdres også.

Politikeren, forfatteren, journalisten og 3. mann i Farmen Kjendis, Mímir Kristjánsson (bildet over) besøkte Fagernes 13. oktober. Dit var han invitert av Nord Aurdal folkebiliotek, som hadde fått støtte av Fritt Ord til arrangementet. (Se videointervjuet med Rødt sin stortingspolitiker Mímir Kristjánsson, her eller i bunn av artikkelen)

Det var Erlend Eggen fra Miljøpartiet De Grønne og Vang i Valdres, som var samtalepartner over teamene fattigdom og økte levekostnader. Kultursjef Renate Remme Øverseth  i Nord Aurdal kommune ledet den lune og viktige praten mellom de to folkekjære politikerne foran en stor lydhør forsamling inne i biblioteket på Fagernes.

Noe av det som ble løftet fram under møtet var bla. at vi alle sammen har et ansvar for å fjerne stigmaer om dårlig råd og fattigdom.  Flere målretta tiltak i distriktet eks. offentlig kommunikasjon. Fokus på  både fattigdom og folk som lever av mat fra containere i Valdres også, selv om det ikke står matkøer på Fagernes eller i Ryfoss.

Se og hør Roy Myrland i nettavisa Langsveien.no intervjuer stortingspolitikeren før han satte seg i panelet i viideoen.

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen + 18 =