Lars Thunberg kom inn døra til Frelsesarmeen og sa: -Vil dere ha 1 000 000,-?

Lars Thunberg kom inn døra til Frelsesarmeen og sa: -Vil dere ha 1 000 000,-?

-Noen har litt større hjerte og vil sine medmennesker litt mere godt.

Lars Thunberg (bildet over) fra Helgeroa og Larvik er en slik mann. Han eier Thunberg Entreprenør A/S, som støper gulv og setter opp betongkonstruksjoner over store deler av Sør-Norge. Sammen med sine ansatte har han gjort store og små jobber med godt resultat siden -80 tallet.

Lars Thunberg registrer også det vonde som skjer rundt omkring i verden nå, samtidig som han er opptatt av at vi ikke må glemme de som er nær oss og som sliter her i landet. Dette har Lars godt å tenkt på over lang tid og følte å at det nå var riktig å bidra. Etter et par vurderinger på hva han kunne gjøre, ble veien kort til Frelsesarmeen som både har «lav terskel» for å hjelpe og som jobber lokalt.

Så skjer det.

En tidlig mandag morgen tusler da entreprenøren fra Helgeroa inn i lokalene til Frelsesarmeen i Larvik og treffer på major Hilde Nylund. Han presenterer seg og sier: -Her har jeg aldri vært før, men jeg kommer nå for å spørre om dere vil ha 1 000 000,-? Nyland blir selvfølgelig voldsomt overrasket at sånt skjer i en liten by, hvor det år om annet kanskje kommer en testamentert arv som gave. -Det er stort sett Julegryta som er med og drifter Frelsesaremeens virke hele året, forteller Nyland.

Gaven fra Lars Thunberg blir utbetalt med 100 000,- hvert år i 10 år framover og pengene er øremerket til å brukes i arbeidet lokalt i Larvik. Frelsessarmeen henter mat på Matsentralen, men der er det også 45 andre organisasjoner som også henter mat til utdeling, slik at mesteparten av middagene som nå deles ut må kjøpes for innsamlede penger.

Frelsesarmeen i Larvik (Vippsnr: 78326) er avhengig av å bruke bil til det arbeidet, og bilen de har lånt, skulle nå kjøpes. De hjelper 800 personer i ca. 300 husstander pr. måned. Men til jul hjelper de 1000 mennesker. Dermed fikk gaven fra Lars Thunberg og alle de ansatte i Thunberg Entreprenør A/S bokstavelig talt «hjul å gå på».  Sammen med et tilskudd fra Eckbos Legat, er nå Toyotaen fra Bilia Larvik kjøpt. Den er i daglig bruk i det viktige og gode arbeidet major Nylund og hennnes soldater og frivillige utfører i Larvik.

-Kanskje noen har tid til å bidra med å stå vakt ved julgavegrytrene framover?

Lars Thunberg avslutter gaveoverrekkelsen med å si at at han selv ikke hadde noe forhold til Frelsesarmeen fra før. Han oppfordrer også alle som har mulighet til å bidra og hjelpe, gjerne med tiden sin, til armeens arbeid.  De trenger folk til det også, sa han før veien gikk tilbake til Bommestad ved E18 hvor firmaet har hovedkontoret sitt.

Major Hilde Nylund runder av «gledespraten» med å enda en gang takke Lars Thunberg og si. -Med denne store gaven kan vi ha noe mat å dele ut her i Larvik hele året framover. Jeg sier ikke vi har nok, men det er veldig godt å vite av vi har noe å kunne hjelpe med også når det ikke er Jul. Så kanskje noen som leser dette har tid og lyst til å bidra med å stå vakt ved julgavegrytrene framover..

Frelsesarmeen, Larvik korps

Karlsrogata 4, Postboks 75 Sentrum, 3251 Larvik

Mobil: 47 47 58 80

Organisasjonsnr: 973 113 062

Bankkonto: 3000.20.05642

Vippsnr: 78326

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × one =