Han reagerte momentant på urettferdigheten.

Han reagerte momentant på urettferdigheten.

-Skjer det urettferdighet fordi vi har gjort feil, må vi rette opp det så fort som mulig. Det bør regjeringen også gjøre, sa ordfører Odd Erik Holden (Sp) i Øystre Slidre kommune tidligere i høst.

Se talelisten fra da saken ble tatt opp i stortinget i bunn av artikkelen.

Regeringens tidligere innskjerping av hvem som skulle få strømstøtte, rammmet hardt de som bor i fritidsboliger i Øystre Slidre kommune også.  Før innskjerpingen kom hadde både kommunedirektør og ordfører der sørget for at alle folkeregistrerte i kommunen fikk strømstøtte på visse vilkår. Det var en rettferdig ordning for alle  i kommunen, også de i fritidsboliger, som krevde lite resurser av administrasjonen å behandle.

Da protestene kom fra de som måtte betale full pris for strømmen, reagerte ordfører og administrasjon i kommunene momentant. Partikolega og sambygding til ordføreren, stortingsrepresentant Marit Knustdatter Strand ble kontaktet, for å frambringe bekymringen til husstandene som ble rammet, for de folkevalgte på Løvebakken.

Lang historie kort. -Flere stortingsrepresentanter, pluss en solid mobelisering blant de som er rammet og deres lokale politikere, medførte at energiministeren fikk en grei «marsjordre» av et enstemmig storting. Nå må regjeringen se på «Loven om midlertidig strømstøtte» på nytt, etter at stortinget to ganger har godkjent Energi- og miljøkomiteens sin enstemmige instilling om at strømstøtten bør være rettferdig.

 

Sak nr. 14 8. desembr 2022

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om Endringer i midlertidig lov om stønad til husholdninger som følge av ekstraordinære strømutgifter (forlenget strømstønad) (Innst. 105 L (2022–2023), jf. Prop. 11 L (2022–2023))

 

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × 1 =