Reingjeteren Geir Egil Slettom: Vokteren av Jotunheimens reinsdyr

Reingjeteren Geir Egil Slettom: Vokteren av Jotunheimens reinsdyr

Geir Egil Slettom har dedikert sitt liv til reinsdyr. Siden 1984 har han jobbet med disse majestetiske dyrene i Jotunheimen, og som medlem av Lom Tamreinlag har han et viktig ansvar.

Se videointervju her eller i bunn av artikkelen.

Sammen med tre andre fast ansatte og en lærling tar han seg av omtrent 4000 små og store reinsdyr om sommeren.

Gjeterne i Lom Tamreinlag er nøye observatører. De overvåker kontinuerlig dyrenes velferd og plassering. Selv om det er få rovdyr i Jotunheimen, kan både ørner og havørner være brutale når simlene kalver. Utover sommeren følges flokkene nøye med på for å se hvor de beiter og om dyrene er i fin form.

Han er ikke alene – han har sin trofaste gjeterhund "Tass" ved sin side.
Han er ikke alene – han har sin trofaste gjeterhund «Tass» ved sin side.

Tass er ikke bare en arbeidspartner, men også en lojal venn som har fulgt Slettom gjennom mange år. Sammen utgjør de et uovervinnelig team som takler utfordringene i Jotunheimen med styrke og besluttsomhet.

Som reingjeter vet Slettom at det å ta vare på reinsdyrene er en oppgave som krever dedikasjon og tålmodighet. Han tilbringer lange dager utendørs, alltid på vakt og klar til å gripe inn når det er nødvendig. Hans kjærlighet til disse dyrene og respekten for naturen er tydelig i alt han gjør.

Gjeterne er ekte helter for Jotunheimens reinsdyr. Deres engasjement og harde arbeid sikrer at disse vakre skapningene kan fortsette å beite og trives i det majestetiske fjellandskapet.

Videoinnslaget nedenfor er et glimt inn i Slettoms verden, en verden som er fylt med stolthet og dedikasjon. Det er en verden der mennesket og naturen samarbeider i harmoni, for å bevare den unike og sårbare balansen i Jotunheimen.

I videoinnslaget nedenfor har Slettom nettopp gått av Gjendebåten på Gjendebu.

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − 16 =