Velkommen i lavoen på Fagernes .

Velkommen i lavoen på Fagernes .

Norsk Rakfiskfestival, som finner sted fra 2. til 4. november på Fagernes, er en begivenhet og folkefest av det helt unike slaget. To solide bidragsytere til festivalen er Tor Nythun-Bøe og Bjørn Nythun (bildet over). Deres arbeid med lavoen er viktig faktor for de besøkendes trivsel og for festivalens suksess.

Denne spesiallagde lavoen er håndsydd i Valdres og er en solid konstruksjon som tåler ulike værforhold. Bjørn og Thor bruker ca 1 mnd på å bygge opp lavoen, som har kan romme opptil 800 personer.

 

Til å bygge lavoen har det gått med kilometervis med tau og et par hundre  staurer, stropper og låser, pluss flere hundre m2 med teltduk. Bjørn Nythun, med sin omfattende erfaring innen utendørsaktiviteter, har designet «bygget» og personlig håndplukket stolpene  som bærer lavoen. Dette garanterer trygghet og varme for alle festivaldeltakere under teltdukene.

Torsdag, fredag og lørdag under Rakfiskfestivalen kan du nyte live musikk fra ulike band som skaper en ekte festivalstemning, selv midt på dagen. I tillegg kan du glede deg over mat laget av gode, norske råvarer som er tilgjengelig for kjøp. Atmosfæren i lavoen er helt unik og bør virkelig oppleves. Norsk Rakfiskfestival er en  kombinasjon av musikk, mat og en unik atmosfære både ute i gatene og inne i den imponerende lavoen.

Det var et par lavoer på Karl Johan denne uka, men de blir som enkle fjelltelt å regne i forhold til den i Fagernes
Det var et par lavoer på Karl Johan denne uka, men de blir som enkle fjelltelt å regne i forhold til den i Fagernes

Mer om Bjørn og Thor sine vinterlige aktiviteter i videoen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 + 11 =