Stem på AMFI Valdres! -De er allerede topp 6 blant 90 andre bedrifter i «Årets Miljøfyrtårn 2023».

Stem på AMFI Valdres! -De er allerede topp 6 blant 90 andre bedrifter i "Årets Miljøfyrtårn 2023".

AMFI Valdres og Bård Slette (bildet over) trenger din stemme som bærekraftspioner blant norges toppbedrifter.

Avstemmingen foregår fra tirsdag 28. november til mandag 4. desember kl. 16:00. 

Nærmere 90 virksomheter er nominert i konkurransen Årets Miljøfyrtårn 2023. Nå kan du stemme på din favoritt i kategorien “Årets inspirasjon 2023”. Les mer om de seks inspirerende finalistene nedenfor – og vær med å avgjøre hvem som vinner! Les mer om konkurransen her.

AMFI Valdres på Leira i Valdres har ikke bare satt seg på kartet som et ledende kjøpesenter, men også som en bærekraftspioner blant Norges toppbedrifter. Under ledelse av Bård Slette, har senteret investert over syv millioner kroner de siste årene for å implementere en imponerende rekke bærekraftige tiltak, og har nå rykket opp blant de seks beste i kåringen av norges fyrtårnsbedrifter.

Senterets dedikasjon til miljøansvar og bærekraft er tydelig gjennom tiltak som opprettelsen av en egen bruktbutikk det siste året, der fokus på miljø og gjenbruk har stått i sentrum. Dette tiltaket ikke bare gir kundene en bærekraftig handlemulighet, men reduserer også behovet for produksjon av nye varer.

En betydelig innsats har vært rettet mot å redusere CO2-avtrykket, som har blitt redusert med imponerende 72 tonn på Leira de siste to årene. Dette resultatet stammer fra en helhetlig tilnærming til bærekraft, inkludert effektiv avfallshåndtering med en sorteringsgrad på over 70 prosent. Belysningsendringer, med overgang til LED-løsninger både innvendig og utvendig, har ikke bare spart energi, men har også gitt senteret et mer moderne preg.

Bård Slette og hans team har også investert betydelig i energieffektivisering og -styring, med fjerning av oljefyring, etablering av 11 energibrønner med varmepumpe, og utskifting av vifter. Dette har resultert i en imponerende strømbesparelse på 130.000 kWh det første driftsåret. Solcellene på taket, installert i mai 2023, har også bidratt til å produsere betydelige mengder fornybar energi, og en total besparelse i strømforbruk på 270.000 kWh siden 2019.

Senteleder Bård Slette i AMFI Valdres og direktør Olav Trondrud i ASKO på Leira om nye investeringer i solceller.

Jon Harald Skattebo i Valdres Brønnboring og Bård Slette i AMFI Valdres forteller om boringen av energibrønner i videoen over.

 

Årets inspirasjon 2023 – finalister

 

https://www.miljofyrtarn.no/finalister-arets-inspirasjon-2022/www.miljofyrtarn.no

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen + ten =