«Det er Erling» – Mye mer enn et skirenn

«Det er Erling» – Mye mer enn et skirenn

Boka «Mye mer enn et skirenn» forteller historien om skisporten på Beitostølen. En av de mange bidragsyterne er tidligere og mangeårig generalsekretær for Ridderrennet Diane S. Hanisch. I 2014 ble Diane tildelt Kongens fortjenstmedalje for sitt utrettelige arbeid for Ridderrennet gjennom 23 år.

Faste samtaler

Her forteller hun bl.a. om sine faste samtaler med Erling Stordahl hver søndagskveld. Vi får et innblikk i Ridderrennets historie og som Erling sa så mange ganger, «vi å ikke bli historieløse». Erling hadde også drømmer og planer for farsgården i Østfold, Storedal Kultursenter. I dag kjent som «Ridderdagene på Storedal».

Første skikurs

Skihistorien på Beitostølen begynte med et skikurs for blinde i 1962. Da var 40 blinde og svaksynte på skikurs med Håkon Brusveen som instruktør. Siden ble det Ridderrennet og senere Ridderuken over syv dager. Uten frivilligheten og engasjementet hadde det vært vanskelig om ikke umulig å få til.
Et av Erling Stordahls kjente visdomsord «Livet er hva du gjør det til». Ord som har inspirert mange til et mer aktivt liv.

Helsesportsenteret

Beitostølen Helsesportsenter ble etablert gjennom et samarbeid mellom Erling Stordahl og sentrale myndigheter, finansiert av Lions og åpnet i 1970.
Hva hadde Beitostølen vært uten Erling Stordahl, Ridderrennet og Beitostølen Helsesportsenter? Kanskje en vakker stølsgrend i et veikryss mellom øst og vest? Spør Diane S. Hanisch i boka.

Initiativtager og forfatter til boka er Jan Paulsen.
Boka er til salgs i Sporten Beitostølen og kommunehuset Tingvang.

Tidligere samarbeidspartner med Erling Stordal og generalsekretær for Ridderrennet gjennom 23 år Diane S. Hanisch Foto Jan Arne Dammen

 

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 − seven =