Dans- og musikkglede på Helsetunet i Øystre Slidre kommune

Dans- og musikkglede på Helsetunet i Øystre Slidre kommune

Helsetunet i Øystre-Slidre kommune er ikke bare et omsorgssted; Det er et sted hvor hverdag og helg ofte blir fylt med en ekstra dose glede gjennom toner og dans, takket være de fantastiske bidragene fra bla. Egil Engen og Torgeir Onstad.

Bildet over forteller historien: Egil Engen (til høyre) og Torgeir Onstad (til venstre), er to musikalske sjeler, som setter tonen for glede og musikk på Helsetunet i Øystre-Slidre.

Disse to spillemennene har gjort det til en hjertevarmende vane å ta turen innom Helsetunet, der deres nærvær lyser opp tilværelsen for beboerne. Egil Engen forteller at gleden de bringer til beboerne, blir speilet tilbake til dem selv. Spesielt moro blir det når vi tar en reise tilbake i tid med eldre melodier, og beboerne gir sin stemme til musikken.

Når alderen legger sine spor eller helsen begynner å skrante, blir Helsetunet et fristed. Personalet går langt for å gjøre hverdagen trivelig, og det er her Egil og Torgeir virkelig utmerker seg ved å komme på besøk hver 14. dag. Med sitt eminente spill sprer de musikkglede av ypperste sort, og det blir ekstra moro når tonene deres får følge av dansetrinn. Stemningen når nemlig nye høyder når betjeningen inviterer beboerne opp til dans. Da skapes øyeblikk der gleden overtar, og hverdagens utfordringer blir for en stund glemt.

På 3. juledag var Helsetunet igjen fylt med musikalsk magi. Egil, Torgeir, og en besøkende med en gitar skapte glede og harmonier av toner som fylte rommet. Og, om fjorten dager blir scenen igjen satt for dans og musikk på Helsetunet i Øystre Slidre. Da blir det nok en gang et minneverdig øyeblikk der fellesskap og glede blomstrer gjennom musikkens magi.

Foto: Elin Kløvstad Nordsveen

Tekst: Roy Myrland

27.12.23

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 − thirteen =