Politiets nye superlaser – kan ta flere fartssyndere

Politiets nye superlaser - kan ta flere fartssyndere

Politiets nye laserfartsmåler måler hastighet samtidig som den tar bilder og video. – Teknologien gir nøyaktige målinger av hastighet også på mindre kjøretøy som el-sparkesykler, sier fagansvarlig Bilal Hussain i Politiets Fellestjenester (PFT) til politiet.no.

De nye laserfartsmålerne gjør det mulig å utføre målinger fra så nært som 30 meter og opptil 500 meter. Dette gir økt fleksibilitet og betyr at politiet nå kan utføre trafikkontroller der hvor det tidligere var vanskelig, som på skoleveier og i tettbygde områder.

Flere fartssyndere

– Instrumentets laserstrålebredde er liten og gir nøyaktige målinger på mindre kjøretøy som motorsykler og elektriske sparkesykler, forteller Bilal Hussain.
Laserfartsmåleren sender 200 laserpulser pr. sekund for å måle hastigheten. Utstyret gir også sikre målinger i utfordrende værforhold med regn eller tåke.

Viktig bidrag i trafikksikkerhetsarbeidet

– De nye laserfartsmålerne vil være et viktig bidrag i trafikksikkerhetsarbeidet. Vi har deltatt i testingen av utstyret og ser frem til å ta det i bruk, sier UP-sjef Knut Smedsrud.

Smedsrud forteller at kameraet dokumenterer målesituasjonen og vil blant annet bidra til å utelukke sveipmåling. Politiet kan vise dokumentert måling i en eventuell rettssak i tillegg til tjenestepersonens forklaring.

På veien i mars

De nye laserfartsmålerne med kamera tas fortløpende i bruk i alle UP-distrikt og politidistrikter fra mars måned.

Foto Thor Fjellkårstad / Politiet

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − 18 =