Midlertidig bevæpning av politiet i påsken

Midlertidig bevæpning av politiet i påsken

På bakgrunn av en oppdatert trusselvurdering fra PST er det besluttet nasjonal bevæpning av innsatspersonell i politiet i påskehøytiden, skriver Politidirektoratet i en pressemelding.

PST beskriver i en oppdatert trusselvurdering til politiet at kirker og kristne forsamlingssteder fremstår som aktualiserte terrormål. Trusselnivået i Norge er uendret.
− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Selv om det ikke foreligger konkrete trusler, har politidirektøren etter en samlet vurdering besluttet midlertidig bevæpning for å sikre en best mulig beredskap gjennom påsken, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet (bildet).

Befolkningen kan oppleve økt tilstedeværelse av synlig og bevæpnet politi de nærmeste dagene, men oppfordrer til å feire påsken som normalt.
− Påsken er en tid som samler mange mennesker til ulike arrangementer i trossamfunn. Dette er et forebyggende og trygghetsskapende tiltak som bidrar til å styrke beredskapen gjennom å sikre økt innsatsevne og hurtighet i responsen fra politiet over hele landet, avslutter Vangen.

Politiet vil være midlertidig bevæpnet fra onsdag 27.mars til tirsdag 2. april. Foto Jan Arne Dammen

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − eight =