Fortsatt mye fint vær og mye moro igjen i fjellet.

Fortsatt mye fint vær og mye moro igjen i fjellet.

Påsken kan ha vært litt «så som så» værmessig, men det har ikke stoppet fjellentusiastene fra å nyte flotte forhold og trivelige opplevelser i fjellet. Til tross for værets lunefulle humør, har fjellheimen vært fylt med liv og latter.

Flere hoteller og fjellstuer har valgt å holde åpent også utover i april, og på populære steder som Golsfjellet, Valdresflye og andre områder ligger nypreparerte løyper og fristende fjellsider og venter på å bli brukt. Det er fortsatt rikelig med snø og flotte forhold for ski- og snøaktiviteter, og fjellandskapet viser seg fra sin aller beste side nå i april.

Så for de som fortsatt bærer på fjellfanten i seg og lengter etter eventyr, er det ingen grunn til bekymring. Fjellet står der, klart til å ønske deg velkommen med åpne armer og uendelige muligheter for nye eventyr.

Fotoserie og artikkel er laget med annonsestøtte fra:

Grobakken

Tante Berit Aspaas Müller og niese Kristin Aspaas server mat og drikke på innendørs og ute på terrassen til Jotunstogo på Beitostølen. Når været er ok så fyrer de også opp grillen ute.
Tante Berit Aspaas Müller og niese Kristin Aspaas server mat og drikke både innendørs og ute på terrassen til Jotunstogo på Beitostølen. Når været er ok så fyrer de også opp grillen ute.

På Langestølen Kolonial og Kafe er det stengt etter påske, men kakaoen med krem, smaker like godt året rundt langs «Mjølkevegen» ved Tisleifjorden. Vertinna sjøl, Gry Kirsti Skogen Hippe, forteller at det var mye besøk i påska og at den trivelige butikken og kafeen åpner igjen til St. Hans.

På Bygdin Høifieldshotel er det god plass i tunet. PArkeringsplasser, buss-stopp og løypekryss gjør at det er alle muligheter til å nyte fine aprildager der eller i ei fjellside/løype i nærheten.
På Bygdin Høifieldshotel er det god plass i tunet. Parkeringsplasser, buss-stopp og løypekryss gjør at det er alle muligheter til å nyte fine aprildager der, eller i ei fjellside/løype i nærheten.
Torgeir Svalesen er både skysskar, hotellvert og kaffekoker på Bygdin Høifieldshotel. I påska vanket det også et par gode historier og mye latter rundt bålplassen.
Torgeir Svalesen er både skysskar, hotellvert og kaffekoker på Bygdin Høifieldshotel. I påska vanket det også et par gode historier og mye latter rundt bålplassen.
Tor Oxhovd Svalesen og Bente Oxhovd sørget for at salget over disk gikk greit. Bente hadde også nok å gjøre inne på det ærverdige hotellet med å sørge for mat på bordet og godt stell for gjestene sammen med reaten av personalet.
Tor Oxhovd Svalesen og Bente Oxhovd sørget for at salget over disk gikk greit. Bente hadde også nok å gjøre inne på det ærverdige hotellet med å sørge for mat på bordet og godt stell for gjestene sammen med resten av personalet.
På Storefjell Resort er det snøgaranti noen uker til.
På Storefjell Resort er det snøgaranti noen uker til.

Med bla. «Slarverennet» (6. april) , sjakk-, bridge og trekkspillweekender på programmet blir det full fart på Golsfjellet utover våren. Lasse Stefanz entrer scenen i hallen på Storefjell Resort 19. april.

På Bessheim Fjellstue i Sjodalen er Iver en av de aller største sjarmørene. I påsken var det turister han gikk foran og trakk i pulken. Nå i april er det simlene i Vågå Tamreinlag sin tur til å blir "forført" og ledet av den staslige reinsbukken. De drektige dyra skal opp i fjellområdet de skal kalve i om noen få uker.
På Bessheim Fjellstue i Sjodalen er Iver en av de aller største sjarmørene. I påsken var det turister han gikk foran og trakk i pulken. Nå i april er det simlene til Vågå Tamreinlag sin tur til å blir «forført» og ledet av den staslige reinsbukken. De drektige dyra skal opp i fjellområdet de skal kalve i om noen få uker.
Ola Vaagasarøygard og Jørn Slettom holder styr på den flere tusen store reinsdyrflokken til Vågå Tamrein, sammen med gode kollegaer.
Ola Vaagasarøygard og Jørn Slettom holder styr på den flere tusen store reinsdyrflokken til Vågå Tamrein, sammen med gode kollegaer.
Det er fortsatt noen uker igjen fr snøfresen kan parkeres på Valdresflye. Stadig driver fokksnø inn i veibanen og dessuten er det fortsatt noen desimeter med snø som skal ned i høyfjellet
Det er fortsatt noen uker igjen fr snøfresen kan parkeres på Valdresflye. Stadig driver fokksnø inn i veibanen og dessuten er det fortsatt noen desimeter med snø som skal ned i høyfjellet
Reinsdyrene Syver (til venstre) og Iver (til høyre) sammen med fjellfolk fra Vågå og Lom som hadde det helt storartet i påskeskola ved Øvre Sjodalsvatnet. Fra venstre: Jørn Slettom, Astrid Sandbu Røe, Pål Løkken ,Marita Ramen, Ola Vaagasarøygard og Sjur Slettom.
Reinsdyrene Syver (til venstre) og Iver (til høyre) sammen med fjellfolk fra Vågå og Lom, som hadde det helt storartet i påskeskola ved Øvre Sjodalsvatnet. Fra venstre: Jørn Slettom, Astrid Sandbu Røe, Pål Løkken ,Marita Ramen, Ola Vaagasarøygard og Sjur Slettom.
Bjørn Ekerbakke er kokken over alle kokker på Bessheim Fjellstue. Påskeaften tilbød han litt enkel mellommat med grilla pølser etter påskerennet.
Bjørn Ekerbakke er kokken over alle kokker på Bessheim Fjellstue. Påskeaften tilbød han litt enkel mellommat med grilla pølser etter påskerennet.
Sørvendt terrasse på fjellstua med kort vei til isfiske og nydelige løyper på Bessheim.
Sørvendt terrasse på fjellstua med kort vei til isfiske og nydelige løyper på Bessheim.
Åpent 1389 moh. på Valdresflye
Åpent 1389 moh. på Valdresflye
 Bernt Jo Vole (til venstre) og Ole Stendahl har servert og sørget for at tusenvis av fjellfolk har blitt mette og fornøyde gjennom årenes løp. Nå skal de to sørge for at service og mat blir av beste merke både på Valdresflye og i Gjendeosen (når isen går der) til sommeren. Bernt Jo Vole har også ansvaret for at parkering og shutlebuss går som den skal fra Reinsvangen til Gjendeosen. Dermed skulle sommerens fjelltur både på Flye og ved Gjende være sikret den beste start og slutt, ihvertfall når det gjelder mat og drikke.
Fjellkarene Bernt Jo Vole (til venstre) og Ole Stendahl har servert mat og drikke til, og sørget for at tusenvis av fjellfolk har blitt mette og fornøyde gjennom årenes løp. Nå skal de to sørge for at service og mat blir av beste merke både på Valdresflye og i den nye kiosken i Gjendeosen (når isen går der) til sommeren. Bernt Jo Vole har også ansvaret for at parkering og shutlebuss går som den skal fra Reinsvangen til Gjendeosen. Dermed skulle sommerens fjelltur både på Valdresflye og ved Gjende være sikret den beste start og slutt, ihvertfall når det gjelder mat og drikke.
Varm mat og saftig god hjemmebakst på Valdresflye
Varm mat og saftig god hjemmebakst på Valdresflye.

God tur i vårsola! Husk solkrem og riktig skismøring.

Likte du det du så og leste? Bidra gjerne til flere slike artikler med et abonnement (kun kr. 30 pr mnd) her. 

Eller send en mail til redaksjonen@langsveien.no om du ønsker ei annonse her.

Artikkelen er skrevet med annonsestøtte fra: Hageland Gjennestad Grobakken Landmek As Rein Frå Jotunheimen og Nesjar AS

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − sixteen =