Tahirlekene på Ridderdagene

Tahirlekene på Ridderdagene
Tahir og Vidar på tandem Foto Jan Arne Dammen
Vidar og Tahir i Erling Stordahls Minneritt 2016

Tekst og foto Jan Arne Dammen

Tahirlekene er et skoleprosjekt støttet av Gjensidigestiftelsen som har på gått i 7 år. Tahir Hussain mistet synet som tenåring. Fra en mørk og ensom tilværelse ble han et stort forbilde for det norske folk da han syklet Trondheim Oslo i 2009. Siden har han gått Vasaloppet, besteget flere fjelltopper og deltatt i det meste av idrettslige utfordringer og blitt et fast innslag under Ridderdagene på Storedal.

– Kort fortalt bygger grunnverdiene i Tahirlekene på sosialisering, aktivitet, samarbeid, ledsagerrollen og antimobbing, forteller eks politimannen og vennen Vidar Bøe.

Tahir og Vidar i mål Foto Jan Arne Dammen
Duoen er fornøyd etter 20 km på sykkelsetet

Her fikk deltagerne prøve seg i ulike roller, som blind og som ledsager. Den ene med bind for øynene ble ledsaget og loset gjennom løypa, som inneholdt forskjellige øvelser som sekkehopp, balansering, ballkast, løp og trekking av tømmerstokk. Etterpå byttet de roller.
– Før eller senere trenger vi alle en hjelpende hånd i livets overganger. I Tahirlekene med bind for øynene fikk de føle hvordan Tahir har det til daglig, og hvilke utfordringer det er å ta seg fram som blind, forteller Vidar Bøe.

Tahir elsker konkurranser og han tok tiden og det ble gavekort til beste lag, som Borg Speidergruppe halte i land. Et fargefoto signert av kameraten Petter Northug og Tahir fikk alle som deltok.
Foruten sine egne leker syklet Tahir og Vidar tandem på 20 kilometeren i Erling Stordahls Minneløp.

Ridderdagene

Ridderdagene på Storedal er en aktivitetshelg for barn, unge og familier, med eller uten funksjonshemming. Og en videreføring av Erling Stordahls filosofi om økt livskvalitet gjennom friluftsliv, kultur og natur. Hele arrangementet er tuftet på 100% frivillighet.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − two =