Ordføreren åpnet tilrettelagt brygge

Ordføreren åpnet tilrettelagt brygge
Ordfører Jon-Ivar Nygård klipper snora Fot Jan Arne Dammen
Ordfører Jon-Ivar Nygård klipper snora og erklærer den tilrettelagte brygga for åpnet

Tekst og foto Jan Arne Dammen

Det var Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård som fikk æren av å åpne den tilrettelagte badebrygga i Vispen ved Skjærviken. Badebrygga kan brukes av personer med nedsatt funksjonsevne som bruker rullestol eller har bruk for tilrettelagte bademuligheter.

– Prosjektet gir viktige verdier gjennom konkrete tiltak med tilrettelagte båter, brygger og omgivelser for å skape like muligheter for mange, noe Ridderdagene er et eksempel på. Det er det verdt å heie på. Vispen er min barndoms badested, det var fint da men finere nå. Det skyldes et godt og velfungerende lokallagsutvalg, sa ordføreren i sin åpningstale før han klippet snora.

Britts venner spilte opp Fot Jan Arne Dammen
Etter åpningen spilte «Britts Venner» opp til bryggedans.

Skjærviken lokalsamfunn søkte Fredrikstad kommune om motiveringsmidler til spesialbryggen og fikk tildelt 100.000 kroner. Skjærviken LSU har et meget godt samarbeide med Fredrikstad kommune, og de yter en stor dugnadsinnsats i sitt nærområde.
– Vi har i tillegg til badestedet og sjøsenteret opparbeidet flere kilometer med naturstier som vi også vedlikeholder på dugnad. De siste årene har vi brukt mye midler på innkjøp av verktøy og utstyr som hjelper oss i dette arbeidet, forteller leder i Skjærviken LSU Knut-André Haugen.

De har også gått til anskaffelse av en minitraktor som brukes til gressklipping langs stier og strender. Med den fjerner de tang og alger som driver i land fra strendene. Lokalbefolkningen setter stor pris på dugnadsgjengen og får mange positive tilbakemeldinger.

Ordfører Jon-Ivar Nygård, Primus motor for seiling Steff Herbern og leder av Skjærviken Foto Jan Arne Dammen
Leder av Skjærviken lokallagsutvalg Knut-André Haugen mottar velfortjent ros fra ordfører Jon-Iver Nygård og primus motor for seilingen under Ridderdagene Steff Herbern

 

– Det er dette og gleden til de som har spesielle utfordringer som får tilrettelagt muligheter til å bruke stranden, båtene og området som gir oss motivasjon til å holde på med dette, sier en fornøyd utvalgsleder.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × two =