Folekvandring langs Atlanterhavsveien

Uværet Urd Atlanterhavsveien, Langsveien, Bjørn Ove Angsvik, Brunsvika.net, URD, uvær, dønninger, folkevandring,

Uværet Urd hadde ikke nådd land, men herjet godt ute på havet.

Folkevandring

På Atlanterhavsveien i dag var det rene folkevandringen. Ingen vind på dagtid, men tung sjø kom inn fra Norskehavet. Dermed blei det dønninger av den store og spektakulære sorten.

Flere av Bjørn Ove Angvik sine femomenale bilder og «hverdagsglimt» langs den populære veitstrekningen her:

 

Om Atlanterhavsveine på VisitNorway:

ATLANTERHAVSVEIEN

Nordmenns nærhet til havet er så velkjent at det ikke er behov for ytterligere belæring. Men hva med deg selv? Har du fått kjenne på storhavets råskap og lune?

I storhavet utenfor Atlanterhavsveien finnes fisken, veien som pløyer seg gjennom elementene ble påbegynt i 1983 og ferdigstilt i 1989. Hele tolv orkaner måtte byggearbeiderne fighte seg gjennom.

I dag kan Du fiske fra veiens fiskebruer, være garantert fangst, og samtidig se utover der store deler av fiskeflåten i nær fortid arbeidet med livet som innsats for å livnære et helt folk.

 

Atlanterhavsvegen er en visuell nytelse, der den svinger seg elegant fra holme til holme over de sju bruene.

Naturen og moderne ingeniørkunst møtes og skaper den helt spesielle kjøreopplevelsen. Turen tar deg fra frodige kystkulturlandskap og lynghei til nakne knauser langs den værharde og åpne Hustadvika. Ta deg tid til å se solen synke ned i horisonten akkurat her. Atlanterhavsvegen har blitt omtalt som verdens vakreste bilreise. Det er en intens opplevelse som gir deg innblikk i en værhard verden der du må tåle et vindkast.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four + 6 =