Jakt for alle – Norges første leirduestevne for rullestolbrukere

Jakt for alle - Norges første leirduestevne for rullestolbrukere

Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS) inviterer rullestolbrukere og funksjonshemmede til leirduestevne på Buttentjern jaktskytesenter på Ringerike søndag 30.april. Jakt for alle er et samarbeidsprosjekt mellom Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS) og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

Jakt for alle
Jakt for alle

Stevnet er gratis og alle er velkomne til å prøveskyte. Det vil bli konkurranser, kurs og oppvisning av verdensmester i trickskyting med hagle Kenneth Aspestrand. I tillegg vil det være utstillinger og det vil bli servert mat og drikke. Veien inn til skytesenteret vil bli skiltet fra E16 ved Eggemoen.
– Dette er et lavterskeltilbud og vi håper mange kommer. Vi vil som nevnt ha flotte utstillinger og her kommer for eksempel Terrengen for å demonstrere, sier leder i LARS Leif Arild Fjellheim.

Jakt for alle

Jakt for alle fokuserer på at rullestolbrukere og personer med funksjonsnedsettelser skal få bedre tilgang til naturopplevelser inkludert småvilt- og storviltjakt.

 

– Prosjektet kom i stand i 2016 etter møte mellom LARS og NJFF. Vi i LARS hadde lenge sett på forskjellige muligheter, og hinder, for at rullestolbrukere og funksjonshemmede skulle kunne få ta del i naturopplevelser. Vi bestemte oss da for å ta kontakt med NJFF for å høre om de var interessert i å starte et pilotprosjekt som vi kalte for Jakt for alle. Prosjektet skulle gi muligheter til funksjonshemmede til ikke bare å komme seg ut i naturen for fine naturopplevelser, men også gi muligheter for jakt og fiske. I tillegg skulle prosjektet legge til rette for skytetrening innen leirdueskyting og rifleskyting inkludert kursing og jegerprøver, sier Leif Arild og ønsker alle velkommen til Buttentjern 30. april.

 

Mer info om stevnet

Av Jan Arne Dammen

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − 6 =