Tog- og bankran – en travel dag for sheriffen i Deadwood City

Tog- og bankran - en travel dag for sheriffen i Deadwood City

På Krøderbanen går livet sin vante gang, i gullgraverbyen Deadwood City er det som vanlig liv og røre. Damptoget fra Vikersund til Krøderen høres i det fjerne og tykk grå røyk sees over åskammen. I dag har det gått rykter om at toget frakter en større pengesum og sheriffen er derfor ekstra på vakt.

400 passasjerer aner fred og ingen fare der de sitter og nyter utsikten. Plutselig blir stillheten brått brutt ved at banditter stormer fram og de blir vitne til togran og heftige revolverdueller.
I Deadwood er saloonen møteplassen for gullgravere og gledespikene og stemningen er høy. Idyllen blir brutt ved at en gjeng kommer ut av skogen. De har skumle hensikter og forsyner seg av sprit og raner banken.

Sheriffen er en rolig person som ikke lar seg stresse så lett. Rundt svirrer journalisten i lokalpressen som er ute etter de beste bildene. Rundt han suser kulene og det smeller og eksploderer og kruttrøyken river i nesa. Etter noen heftige lange minutter hersker det igjen ro og orden blant furuleggene i Deadwood City, eller Kløftefoss som noen kaller det. Se bildeserie etter artikkelen

Om Deadwood

Deadwood City ble grunnlagt på Kløftefoss i 1991. Den virkelige westernbyen lå i området ved Black Hills i 1875, som var et indianerterritorium og gullgraverområde. Medlemmene i Deadwood City Westernklubb tar oss med tilbake til livet i gamle vesten med sitt show.
Byen på prærien ligger ved riksvei 280 mellom Modum og Krødsherad. Du kan også ta Krøderbanen til Deadwood City. Veterantoget tar deg standsmessig med damplokomotiv og historiske gamle vogner til Deadwood.

Westernklubben

Westernklubben er den eneste i landet med eget westernshow, med 100-400 mennesker pr. forestilling. Kulissene, forarbeid og showet gjør medlemmene på dugnad.

Norges lengste museum

Krøderbanen er en av de eldste jernbanene i landet. Den ble åpnet i 1872 som en sidelinje til Drammen- Randsfjordbanen og hensikten var å skaffe forbindelse mellom Hallingvassdraget o Drammen. Strekningen ble nedlagt i 1985 og har siden vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen.

Deadwood City anno 2015 LangsVeien 

www.kroderbanen.no

Deadwood på FB

Tekst og foto Jan Arne Dammen

Etter at vi hadde reist fra Kløftefoss så sporet Krøderbanen av. Ingen ble skadet, men det blir ikke mer kjøring denne helgen.

BILDESERIE

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 − 1 =