TUBFRIM går motstrøms – åpner frimerkebutikk

TUBFRIM går motstrøms  - åpner frimerkebutikk

Selv om frimerkebruken går ned, Posten Norge legger ned kontorene, frimerkebutikker forsvinner, samlere går ut på dato, så fortsetter TUBFRIM! Nå har de åpnet frimerkebutikk i egne lokaler på Nesbyen.

TUBFRIM på Nesbyen har siden oppstarten i 1928, delt ut over 22 millioner kroner til barn og unge i Norge. Foto Jan Arne Dammen
Delte ut 650.000 kroner i 2017

Tubfrim er en organisasjon som i snart 90 år har samlet inn brukte frimerker, prospektkort og telekort. Dette videreselges til frimerkehandlere, privatpersoner og samlere i Norge og mange andre land. Beløp til utdeling i 2017 ble fastsatt til kr 650.000,-og ble fordelt våren 2017 av vår eier, Nasjonalforeningen for folkehelsen. Midlene går til helse- og trivselsfremmende tiltak for funksjonsfriske og funksjonshemmede barn og unge i Norge, og til bekjempelse av tuberkulose.

Dette går til gode tiltak for funksjonshemmede barn og unge, sier Kåre Myro. Foto Jan Arne Dammen
Går motstrøms

Mandag 18. september åpnet de sin nye butikk i Stasjonsvegen på Nesbyen. Åpningstider er fra mandag til fredag fra kl. 8.00 til 16.00.
– I tillegg til alt som ligger på vår nettbutikk vil man her finne frimerkesamlinger som vi har fått, enten fra dødsbo eller fra frimerkesamlere som har avsluttet samlingen, forteller Kåre Myro.

Her finner vi en mengde innstikks bøker, som Norske frimerker, utenlandske frimerker, «glansbilder» og mye mere.
– Vi har valgt å ikke sortere frimerkebøkene, da det er en nesten en umulig oppgave. Vi har i stedet satt frem alt sammen i priskategorier fra kr 10,- til 300,- pr album. Ingen av albumene er gjennomgått så her kan det ligge mange godbiter for en samler, sier Kåre Myro.

Kåre Myro med forundringspakkene som også kan bestilles for de som bor langt unna. Foto Jan Arne Dammen
Mye spennende

Det støttes av frimerkesamleren Conrad Kustner fra Hokksund som stadig finner noe interessant.
– Jeg har vært innom her tidligere og fant mye spennende, derfor tok jeg turen opp til Nesbyen i dag også, forteller han.

Forundringspakker

For de som bor langt unna butikken kan TUBFRIM tilby forundringspakker med ett antall frimerkebøker til avtalt pris.
– Det er bare å ta kontakt så finner vi alltid løsninger som passer for deg, varene sender vi gjerne i posten. Priskategori på frimerkebøkene er fra 10.- og opp til 300.- kroner, sier han.

Conrad Kustner på skattejakt, her har han funnet noe spennende som han viser til Kåre Myro. Foto Jan Arne Dammen
Åpningstilbud

TUBFRIM kan friste med et åpningstilbud på 500 gram Norge, vaska merker, blått segl.
– Vi har fått ett parti norske vaska frimerker. Dette består av løse merker, merker i konvolutter og noen bunter. Pakken kan også inneholde litt utenlandske frimerker.
Noen tjenestemerker er observert, men det er Ikke gjennomgått av TUBFRIM, og selges som de har kommet inn, forteller Kåre, som legger til at her blir det første mann til mølla.

TUBFRIM tar også i mot alle typer kort, stedskort, prospektkort, julekort, brukte og ubrukte. Foto Jan Arne Dammen

TUBFRIM, Postboks 1 – 3541 Nesbyen. Tlf. 32 07 10 94 www.tubfrim.no

En ny sending fra Posten er kommet og Kåre Myro forteller at organisasjonen Sons of Norway i USA er veldig flinke til å sende frimerker. Foto Jan Arne Dammen

 

 

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen + four =