Lyssøyle skapte en fin solnedgang – vakkert værfenomen

Lyssøyle skapte en fin solnedgang - vakkert værfenomen

Det ble en vakker solnedgang flere steder på Østlandet i dag. En vakker solsøyle lyste opp fra solen på ettermiddagshimmelen. Dette bildet er tatt på Konnerud i Drammen. Fenomenet oppstår når det er kald og fuktig i luft.

Værfenomen

Dette artige fenomenet kan ses vinterstid når det er kaldt, men samtidig nok fuktighet i luften til at det dannes en del iskrystaller. Disse betingelsene er sjelden oppfylt sør på Østlandet så tidlig i vintersesongen, men vi har nå uvanlig lave temperaturer for årstiden og dermed fikk vi en forsmak på de mange merkelige optiske fenomenene vi kan oppleve i vinterkulden, skriver astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard på sin hjemmeside.

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × five =