Kongene i Bjørneparken

Kongene i Bjørneparken

I et fantastisk landskap øverst i Bjørneparken i Flå har tre ulvebrødre sitt rike. Området er på hele 28 mål og bak et 1100 m langt gjerde kan Ingo, Isak og Iglo som kom i sommer  fra Orsa dyrepark i Sverige boltre seg.

Direktør i Bjørneparken Kees Oscar Ekeli er stolt av parken.

– Ulvene er kongene i parken og de trives i det som er den flotteste ulvehegna i verden, sier direktør i Bjørneparken Kees Oscar Ekeli.
Bjørneparken har hatt ulv tidligere også, men de hadde bare et lite område og boltre seg på.

Rovdyransvarlig Frank Andre Soma kjenner ulven godt og forteller om dette sagnomsuste dyret som utålmodig står oppe i skråningen og venter på mat, som i dag er elgkjøtt.

Rovdyransvarlig Frank Andre Soma som har stelt med ulv i 21 år kan fortelle at dette har vært en drøm. Han begynte på Langedrag i 1997 og ble rovdyransvarlig her i bjørneparken for to år siden.
– Disse ulvene er brødre og vi har bevist valgt ikke å ha hunndyr. Dette for å unngå krangling og vi ønsker heller ikke ulvevalper. For hvor skulle vi gjort av dem, sier Frank Andre.

I hele vinter og i meterhøy snø ble det jobbet med gjerder for å få innhegninga ferdig til ulvene skulle komme og spenningen var stor. Endelig var dagen her og i radio og TV ble det meldt at parken har fått en ny attraksjon, men ulven er sky og det skulle ta noen dager før de kom til foringsplassen.
– Etter at Kees hadde vært i media og fortalt om ulvene, strømmet folk til. Og her sto jeg i 10 dager uten ulv, det var ikke artig. Slik er det heldigvis ikke i dag, nå kommer de ned i god tid før foring, sier Frank Andre der han fordeler elgkjøtt til de tre flotte ulvene.

Varm sommer

Bjørneparken er den største turistattraksjonen i Hallingdal med rundt 80. 000 besøkende i fjor.
– Denne sommeren ble spesiell. Vi hadde rekordbesøk på forsommeren og nå i høst, men juli ble for varm og vi hadde vi en nedgang i besøkstallet. Det var vel bare badeland som hadde økning den måneden i sommer, sier Kees Ekeli.

I 2016 åpnet Bjørneparken Krokodilleland. Her kommer man tett på dyra noe Kristian Dammen Skjelvan syntes var veldig spennende.

Bjørneparken har som mål og komme med en ny attraksjon annet hvert år. Hva som kommer neste år vil ikke direktøren røpe, men at det har noe med vann og vannaktiviteter er et godt tips.

Direktør Kees Ekeli og Kristian Dammen Skjelvan ute på en av de mange gangbruene i parken.

Bjørneparken i Flå er et eldorado og utbedringene som er gjort har gjort den langt mer tilrettelagt enn for noen år siden. Men opp til setra og ulveinnhengningen kan det for bevegelseshemmede være en utfordring å komme. Det er en tilrettelagt gangvei, men det er lang og bratt og på ønskelisten til parken står en gondolheis, kan Kees Ekeli fortelle.

Her håper man med tiden å få bygget en gondolbane, slik at alle kan komme seg opp til toppen av Bjørneparken på en enkel måte.

I Bjørneparken kan man se foruten bjørner, krokodiller, slanger, skilpadder, gauper, ulver, elg, hjort, rådyr, geiter, pinnsvin.

Tidligere artikkel: Bjørneparken mer enn bjørner 

BILDSERIE

I Bjørneparken kommer man tett på dyra.

Her mates det inne i ulveinnhegningen

I Bjørneparken kan man også komme inn i det tropiske miljøet krokodillene lever i. 

Tekst og foto Jan Arne Dammen

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 − nine =