Julestemning og hilseplikt

Julestemning og hilseplikt

Runar Kvam og undertegnede kom i skikkelig julestemning under dagens skogstur i Bragernesåsen i Drammen. For i Otto Lunds sti var ei granbuske pyntet med hjerter og i Thurmanns vei var det innført hilseplikt i desember.

Det å si hei hilse når man er ute i skog og mark er jo vanlig og ligger vel i norsk kultur, men oppfordringen var morsom. Spesielt likte vi at håndhilsning og omfavnelser er godkjent i følge «Komiteen for økt høflighet».

Teksten på plakaten er slik:

«I desember er det innført HILSEPLIKT i Thurmanns vei. Eksempel på oppfyllelse av plikten er f. eks: God Mor`n – God Dag – God Ettermiddag – God Kveld. Senere i år kan følgende tas i bruk: God Jul – Godt Nytt År! Håndhilsning og omfavnelser er også godkjent. Hilsen Komiteen for økt høflighet»

Ekstra blide

På turen i dag var folk ekstra blide, men det ble ingen omfavnelser! Så takk til komiteen.

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

1 kommentar


 1. Jeg må si de i Drammen har stil
  (dersom noen engang var i tvil)
  En fornøyelig plikt,
  det å hilse og slikt.
  Ja, det varmer bestandig med smil!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − 13 =