Skaper førjulsstemning – Gir overskuddet til Sykehusklovnene

Skaper førjulsstemning - Gir overskuddet til Sykehusklovnene

I Krokstadelva i Nedre Eiker er det fyr i bålpanna og god førjulsstemning. Midt i skogen av nyhogde juletrær og julenek finner vi Sondre Ellingsen og Kim André Kokolis fra firmaet Velstelt Hage.

Støtter Sykehusklovnene

Til vanlig driver de med klargjøring av utearealer før salg av boliger. Vinterstid er det snømåking og takrydding som er hovedgeskjeften. Dette her gjør gutta for å prøve å bidra til god førjulsstemning og samtidig støtte Sykehusklovnene.
– Nå har vi en mellomsesong og vi fant ut at vi ville lage litt julestemning her i bygda. Så da fikk vi plass her ved Bjørn Myhre Sport, så ble det salg av julenek og juletrær, sier Sondre Ellingsen.

Trivelig rundt bålpanna til Kim André og Sondre ved Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva og snart er gløggen klar. Foto Jan Arne Dammen
Frekke folk

Alt overskuddet av julenekene, 75 kroner pr. nek og 10 prosent av juletresalget gir de til Sykehusklovnene. Et skår i gleden var det da de en morgen kom og fikk se at noen hadde forsynt seg med noen juletrær og hele 40 julenek.
– Sykehusklovnene valgte vi fordi vi synes de gjør en fantastisk jobb med å glede barn og gi de et pusterom når de ligger på sykehuset. Derfor synes vi det er ekstra trist at noen får seg til å stjele både juletrær og julenek fra oss, men vi håper å kunne overrekke Sykehusklovnene en pen sjekk likevel, sier Sondre og Kim André.
Hvordan noen kan feire jul med et stjålet juletre og et stjålet julenek på terrassen, ja det er et ubesvart spørsmål. Nå er imidlertid nek og trær sikret.

Sondre Ellingsen og Kim André Kokolis selger norske juletrær og julenek hvor noe av overskuddet går til Sykehusklovnene. Foto Jan Arne Dammen
Norske trær

– Juletrærne er nyhogde og kommer fra Fister kommune i Rogaland fylke. I fjellsidene der dyrkes det juletrær over et område som er like stort som 30 fotballbaner, forteller Kim André.
De tilbyr både hjemkjøring og henting av juletreet, men pynte det må du gjøre selv.

Her er noen godt tips om hvordan du holder treet friskt.

1. Først må treet akklimatiseres. Et tre som har stått ute i frost må få en gradvis tilvenning til inneklimaet. Hvis det er mulig kan du sette det i garasjen eller kjelleren slik at det tiner opp om det har vært frosset. Husk å klippe av eventuell emballasje så greinene får rettet seg ut.
2. Før du setter treet i juletrefoten kan det være lurt å sage av en tynn skive (2-3 cm) av enden. Dette gjør det lettere for treet å ta opp vann og vil gjøre at treet holder seg lengre med mindre nåledryss.
3. Etter treet er satt i foten er det viktig å også etterfylle med kaldt vann.
4. Unngå å plassere treet for nær varmekilder. Dette er både i forhold til brannfare og treets ve og vel. Kort sagt burde man egentlig behandle treet på samme måte som med snittblomster.

Besøk Sykehusklovnene
Ta kontakt med Velstelt Hage AS
Trenger du snørydding Snøsentralen

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 − sixteen =