Isbanekjøring for alle! -Foto og videoer fra Strandefjorden Raceway

William Scott Valdres Gatebil isbanekjøring isbane

William Scott(bildet over), sammen med dyktige, engasjerte og positive frivillige i Valdres Gatebil, arrangerte isbanekjøring  på Strandefjorden ved Fagernes 9. februar.

Ca 100 andre sjåfører deltok med sine kjøretøyer. Personbiler, pick-upper, en firehjuling og en motorsykkel «lå breit», runde etter runde på glattisen.

Dette var første av 3 planlagte kjøredager. Isbanekjøringen er åpen for alle. Lisenser kan løses for biler som ikke har skilt.

William Scott forteller at det planlegges kjøring 16. og 23. februar. Frivillige som har mulighet til å være med å arrangere bes kontakte Valdres Gatebil på Fb.

Direktesendingen fra arrangementet er i 4 videoer under fotoserien.

God plass i depotet og nok parkering for tilskuerne på østsiden av e 16 ved Strand i Nord Aurdal.
Erik Pedersen fra Vestre-Slidre voktet porten til «himmelriket» og sørget for trygg av og påkjøring til E 16 for isbanekjørerne.
Sigrid Lauvhaug jobbet timesvis med dugnad og hadde det gruelig trivelig på isen sammen med sin kjære Sondre Strand.
I Valdres Gatebil er det dugnadssjeler av aller beste merke! Bil er kultur og fellesskap i Valdres og disse er noen av de som jobber og får gjennomført isbanekjøringen. Fra venstre: Carola Øye, Tone Renate Hagene, Atle Nørstebø, Hege Anita Hagene og Daniel Henriksen.
Flertallet av bilene var med bakhjulstrekk. Også en Jaguar med spoiler (som fikk «reisning» da farten ble stor nok) var med.
Frode «wankel» Leirhol var med og fikk mange gode treningsrunder.
Stig Aastveit koblet ut elektronikken og «lå breit» med grombilen.
Frode Leirol sin bil er et kapittel for seg sjøl. Se og hør mere om den i veideoen under.
Vanlige biler av alle slag var med og støttefunksjonene i depotet var på plass.

Under følger fire reprisevideoer av direktesendingen til nettavisa Langsveien.no under. Sebastian S. Hansen er fotograf og intervjuene blir gjort av Roy Myrland under.

Første del av sendingen.

Intervjuer med William Scott og Amund Nørstebø. Stig Aastveit intervjues om «Rangeren» og kjører hele banen på Strandefjorden med pick-uppen. Sander Goflebakke Lyseng presenter bilen sin fra Bayern.

Medvirkende:
Frode Leirhol, Petter Lerirhol, en «Opel fra Heggenes», Ole Kristian Berger og dugnadsmann Ole Martin Hagene. Stig Aastveit er sjåføren, når innslaget avsluttet med en runde på isbanekjøringen

Intervjuer med noen av sjåførene.

-En med jaguar, en feiret bursdag i bilen til bestemor på isen, en med 22 mm armeringsjern til girstang og en med panser som var pusset med vinkelsliper, er noen av de du får møte i videoen.

Det er i depotet det skjer!

Med bl.a. «Snømannen kalle» som fjernet snø med totoms rør rundt motoren, «rådemannen» som bestemmer sjøl, tenningsbank hos bilmekanikeren og «tjukken» som har med egen luftslangemekaniker

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ten + twelve =