Årets gladsak fra TUBFRIM

Årets gladsak fra TUBFRIM

Til tross for betydelig nedgang i bruk av frimerker, kan vi også i 2019 ha gleden av å  dele ut kr 650.000, – til forebyggende og trivselsfremmende tiltak for funksjonsfriske og funksjonshemmede barn og unge, samt til bekjempelse av tuberkulose, sier daglig leder Kåre Myro.

Stort engasjement

Daglig mottar Tubfrim hundrevis av brev med frimerker fra skoler, bedrifter, privatpersoner, stat og kommuner. Uten dette engasjementet hadde ikke TUBFRIM kunne dele så store midler hvert år.
– Vi er nå midt inne i den viktige frimerkesesongen, og vårt store håp er at frimerkene fortsatt skal strømme inn til oss her på Nesbyen. TUBFRIM vil gjerne rette en STOR TAKK til alle som samler frimerker for oss, sier Kåre Myro.

350 av landets kommuner

I tillegg til frimerker, frimerkesamlinger og album, samler TUBFRIM inn alle typer kort, så som julekort, stedkort og prospektkort, brukte og ubrukte. Innsamlingskasser er plassert ut på Servicetorg i 350 av landets kommuner for å forenkle innsending. Oversikt over kommuner med innsamlingskasse finnes på www.tubfrim.no

Stor konkurrent

Til tross for alle gode TUBFRIM-hjelpere som gjør brukte frimerker om til gode tiltak, trenger TUBFRIM all den hjelp de kan få.
– Det er viktigere enn noen gang å ta vare på frimerker og sende de til TUBFRIM, Postboks 1, 3541 Nesbyen. Har du bare 5 frimerker tar vi gjerne imot disse også. Den største konkurrenten for TUBFRIM er SØPPELKASSEN, sier Kåre.

Fra USA

Organisasjonen Sons of Norway i USA har gjennom mange ti-talls år støttet TUBFRIM med betydelig mengde frimerker. Dette skjer i samarbeid med Sjømannskirkene og DSV Air&Sea som besørger transport fra USA.

Ansatte ca1940 Foran fra venstre Gudrun Mæhlen, Torvald Sundsdal, Ditlef Frantzen TUBFRIMs grunnlegger og Karen Lysenvold. Bak fra venstre Kari Frekeplass, Marie Rukke, Tora Mæhlen, Gunnvor Høva
600 tonn

For over 90 år siden startet Postmester Ditlef Frantzen innsamling av brukte frimerker i Nesbyen, til inntekt for tuberkulosearbeidet blant barn og unge i Norge. Frimerkebutikken fikk etter hvert navnet TUBFRIM og har siden oppstarten delt ut over 23 millioner kroner til barn og unge i Norge. Det har i løpet av disse 90 årene blitt samlet inn over 600 tonn med brukte frimerker, som er solgt videre til frimerkesamlere over hele verden.

Søknadsfrist
Ridderdagene på Storedal har vært heldige å ha mottatt støtte fra TUBFRIM. Foto Jan Arne Dammen

Søknadsfrist for tildeling av TUBFRIM-midler året 2019, er 15. mars 2019, og innkommende søknader vil bli behandlet våren 2019.

Brukte frimerker og kort sender du  til TUBFRIM, Postboks 1, 3541 Nesbyen.

Av Jan Arne Dammen

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 − 9 =