I Erling Stordahls ånd – Ridderdagene på Storedal

I Erling Stordahls ånd - Ridderdagene på Storedal

Ridderdagene på Storedal er en videreføring av Erling Stordahls filosofi om økt livskvalitet gjennom friluftsliv, kultur og natur. Dette er blitt en populær aktivitetshelg for barn, unge og familier som i år arrangeres fra 23. til 25 august.

Ildsjelen

– Erling Stordahl bar på mange drømmer, en av dem var å få til en sommeraktivitet på Storedal Kultursenter som han grunnla i 1970. Erling var en ildsjel og foregangsmann gjennom sitt mangeårige arbeid for funksjonshemmede. Han grunnla Beitostølen Helsesportsenter, og ikke minst Ridderrennet. Han sto også bak Ridderrittet, som opprinnelig var et sykkelritt for synshemmede, forteller prosjektleder Diane S. Hanisch som i 23 år var generalsekretær for Ridderrennet.

Spennende tilbud

På åpningsdagen blir det høytidelig markering ved Erlings grav der Norske Gardeveteraners Drillkontingent deltar. I tillegg til Erling Stordahls Minneritt er det et vell av aktiviteter, som f.eks. laserskyting, terapiridning, malerkurs for barn, grilling og hundeshow. Deltagere kan velge om de vil overnatte i teltleiren, noe som er veldig populært.

– Vårt mål er at deltagerne skal få oppleve glede, mestring og begeistring gjennom fysisk aktivitet og sosialt samvær. Gjennom hele helgen har vi mange aktiviteter med Erling Stordahls Minneritt på lørdag som dagens høydepunkt. På søndag er aktivitetene knyttet til sjøen med seiling og kanopadling som høydepunkt, i tillegg kommer hundeløpet «Dog Run» som er et sosialt løp med hund, sier Diane.

Vispen sjøsenter

Søndagens aktiviteter foregår ved Vispen sjøsenter i Skjærviken der Skjærviken lokalsamfunnsutvalg tilrettelegger og stiller med kanoer og følgebåter. Seilbåtene er av typen Sonar og er de samme som ble brukt i Paralympics i Sydney i 2000 hvor Kongelig Norsk Seilforening (KNS) stiller opp med dyktige instruktører.

Frivillighet
– Arrangementet er tuftet på frivillighet og LIONS stiller villig opp hele helgen. Alle aktivitetene under Ridderdagene på Storedal er tilrettelagt for synshemmede og rullestolbrukere, sier Diane S. Hanisch som ønsker alle hjertelig velkommen til sommerens kuleste helg i august. Foto Jan Arne Dammen

Velkommen til sommerens kuleste helg i august. Påmeldingsfrist 1.  juni

Påmelding og mer informasjon: www.ridderdagene.no
Tidligere artikler på LangsVeien

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen + 19 =