Sommer i Deadwood City -nytt westernshow fra 30.juni

Sommer i Deadwood City -nytt westernshow fra 30.juni

I Deadwood City som ble grunnlagt på Kløftefoss i 1991 er det som alltid liv og røre. Hver søndag i turistsesongen spilles det populære westernshowet ute på prærien. Denne spesielle byen der kruttrøyken ligger tykk, finner du ved riksvei 280 mellom Modum og Krødsherad.

Revolverdueller

I år blir det travelt for den sindige sheriffen og innbyggerne er vel ikke akkurat de som sparer på kruttet.

– Sheriffen har fått i oppdrag å oppbevare noen banditter i fengselet sitt for sheriffen i Hot Springs. De blir ført inn i byen og rett i fengselet lenket på hender og føtter. Men da en fremmed handelsmann med sitt egenproduserte mirakel vann, silkestoffer og krutt fra det fjerne Østen kommer på besøk kan MYE rart skje på en ellers så stille og fredelig søndag, forteller Kristian Skaane i Deadwood City.

Flotte kulisser

Det er imponerende å se hva medlemmene i westernklubben har fått til. Klubben er også den eneste i landet med eget westernshow og som tar oss med tilbake til livet i gamle vesten med sitt show.

– Westernbyen består av ulike bygninger i nybyggerstil og skal forestille en gate i en gullgraverby i det ville vesten. Den virkelige westernbyen lå i området ved Black Hills i 1876, som var et indianerterritorium og gullgraverområde. Kulissene, forarbeid og showet gjør vi på dugnad. I showsesongen bor vi skuespillere og teknikere til i rikt detaljerte ombygde campingvogner og brakker som skal minne om en gate i samme strøk som i Black Hills, sier Kristian.

Kruttrøyken river i nesa

Showet varer ca. en halv time og nytt manus skrives hvert år. Her er noe for enhver smak, med egen sheriff, saloondamer, fine madammer, bankier, smed, undertaker og skumle kjeltringer som lusker rundt hvert eneste hjørne. Et godt tips er å holde seg for ørene når de ville revolverdueller braker løs!


– Etter showet blir det anledning til både å snakke med og la seg fotografere sammen med «innbyggerne» i Deadwood City. I westernbyen er det kiosk med salg av suvenirer, pølser, vafler, is, brus og selvfølgelig «kruttsterk» kaffe, avslutter Kristian Skaane som ønsker alle velkommen til en spennene søndag.

Hver søndag

Det arrangeres westernshow på Kløftefoss alle søndager i turistsesongen 30. juni – 4. august kl. 13:40.
10. og 11 august er det spesialarrangement med togran av Krøderbanen. Da starter showet kl. 13:15.

Krøderbanen

På grunn av vedlikeholdsarbeid på skinnene er togtransport av passasjerer med Krøderbanen noe begrenset under turistsesongen 2019, derfor tilrettelegger Krøderbanen med transport fra Vikersund til Krøderen med veteranbuss. Derifra går det veterantog ned til Kløftefoss og westernbyen. Rutetid for togavgangene kan man finne på Krøderbanens hjemmesider.
Gode parkeringsmuligheter. I Deadwood city kan du betale med kontant eller du kan nå også benytte Vipps.

Følg Deadwood på Facebook
Deadwood hjemmeside

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − 2 =