Fartsfulle premier med Anders Grøndal – Mountain Rally Rullestol

Fartsfulle premier med Anders Grøndal  - Mountain Rally Rullestol

Mountain Rally Rullestol ble i år arrangert for tredje året på rad ved Haglebu Fjellstue. I år var det Morten Djupvik fra Stiftelsen VI som holdt åpningstalen. Målet med Mountain Rally Rullestol er å inspirere til naturopplevelser og la deltagerne i praksis får prøve å seg å komme seg ut i terrenget, med riktige hjelpemidler, her bidrar flere leverandører.

Cecilie Høgtorp blir sendt av gårde av rallyspeaker Jan Erik Thaulow. Hun har dårlig tid og spinner ut fra start på tre hjul. Cecilie hadde også dagens raskeste tid.

Mats Racing Team

Mats Bjerknes som er den enste i verden som kjører bilcross med joystick, holdt et inspirerende foredrag om veien til bilcrossporten. Han hadde med seg sin spesialbygde Nissan 350Z med 280 hk. En bil som faren hans har bygd og som imponerte alle, ikke minst Morten Djupvik.
– Stiftelsen VI jobber for å gi funksjonshemmede like muligheter til et fullverdig liv. VI skal bidra til at flere funksjonshemmede opplever høyere livskvalitet, forbedret helse, økt mestringstro og mer sosial kontakt, sa Morten Djupvik.

Spenningen og gleden

Først ut for å teste løypa var rallykjøreren Anders Grøndal som syntes løypa var krevende for rullestoler. Desto mer imponert ble han av alle kjørerne som gav gass og kjørte det remmer og tøy kunne holde. Det ble kjørt på idealtid i tillegg ble det kåret noen vinnere i forskjellige klasser. Premien er å få være med en runde i rallybilen til Anders.
Mountain Rally Rullestol er et fantastisk arrangement som jeg liker å være med på. Det å stå i start- og målområdet å se spenningen og sitringen, for så å se den enorme gleden når de kommer i mål etter å ha mestret løypa, det er så moro. Det gir meg mye og da er det en glede å kunne bidra med det jeg kan, sier han og starter opp bilen for å gi vinnerne i de forskjellige klassene ett minne for livet.

Klassevinnere

Vinneren av «Årets råtass» ble Cathrine Bergan fra Drammen, som virkelig gav full gass. Det sammen gjorde Cecilie Høgtorp som fikk dagens raskeste tid. Vant på idealtid gjorde Anna Røken, som alle fikk en uforglemmelig tur på Haglebu med Ander Grøndal.

Drømmedag

– Jeg har virkelig hatt en drømmedag med mye fart og spenning. Det var helt rått å være med på og artig å få prøve ut andre rullestoler enn den jeg har til vanlig. Kan ikke huske sist jeg har vært så gira og det å få sitte på Anders Grøndal gav ett enormt adrenalinkikk. Jeg synes det er veldig sporty at han stiller opp her, det gir iallfall meg en glede og motivasjon, sier Cathrine Bergan som gleder seg til neste år.

Og når adrenalin-nivået hadde senket seg så var det konsert med artisten Lars Erik Blokkhus, som en fin avslutning på dagen.

Som bildene viser tok Anders Grøndal seg god tid til å svare på spørsmål og bli med på bilder til stor glede for både deltagere og foreldre.

Molly Pettit har spent fast Anna Røken som vant på idealtid. Her er hun både spent og klar før turen med Anders Grøndal.

Av Jan Arne Dammen

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 2 =