Ridderdagene på Storedal – tenner en gnist

Ridderdagene på Storedal - tenner en gnist

Ridderdagene 2019 ble en drømmehelg og var det 7. i rekken. Norske Gardeveteraners Drillkompani sørget for en stilfull åpning av Erling Stordahls Minneritt og fylkesordfører Ole Haabeth holdt åpningstalen. Seremonien fant sted i skulpturrommet «Ode til Lyset» på Storedal Kultursenter.

Kommet for å bli

– Ridderdagene på Storedal er kommet for å bli, og jeg er stolt av det Erling Stordahl etablerte her og som nå videreføres på en slik flott måte, sa fylkesordfører Ole Haabeth i sin åpningstale.
Ridderdagene på Storedal er mer enn sykling og seiling og kan skilte med mange forskjellige aktiviteter. Noe som er veldig populært er malerkurset som kunstmaler Helle Wårås holder.

Flere tilbud

– Vikingaften på ankomstdagen fredag var et eventyr – med fakkeltog, mystisk stemning, korsang og staute vikinger i det vakre amfiteater på Storedal. På lørdag kom solen med varmen, og det vedvarte hele helgen. På alle de 20 aktivitetene våre var det ivrige engasjerte deltagere med deres familier og venner. Erling Stordahls Minneritt fikk en prikkfri gjennomføring med over 150 mennesker som gjennomførte på alle mulige fremkomstmidler, alle på hjul – om det var sykkel, rullestol, håndsykkel, tandem, trehjulssykler og til og med piggekjelke, forteller prosjektleder Diane S. Hanisch.

Radio Z

På lørdag hadde Radio Z, som er blindeforbundets radiokanal, en to timer direktesending fra Ridderdagene. Vispen sjøsenter i Skjærviken var stedet på søndag. Her var det grilling og forskjellige vannaktiviteter som seiling og padling. Samtidig med dette gikk hundeløpet DogRun av stabelen.
– Vi er så heldige at vi disponerer to seilbåter av typen Sonar, som ble brukt av det norske laget i Paralympics i Sydney. Og som mannskap og instruktører stiller et erfarent og dyktig mannskap fra det aktive norske seilmiljøet opp. Som avslutning på en fin helg ble løpet DogRun arrangert, som er et sosialt løp for hund og eier, sier Diane S. Hanisch.

Tenner en gnist

Tilbakemeldingene fra deltagerne har vært positive og mange og er noe som alle de frivillige setter pris på.
«Takk til «Team Ridderdagene» for nok et flott arrangement. Vi har fulgt dette i flere år og hører rosende (og fortjent) omtale fra «nye» gjester. Vi håper å kunne bidra til at det kan akkumulere seg en stadig større tilhengerskare for dette fantastiske lavterskel-arrangementet.»


«Jeg takker så mye for all den innsats dere gjør for at funksjonshemmede skal få en «gnist» til å møte hverdagen. Mine opplevelser under arrangementet vil nok henge lenge i mitt hjerte. Disse viste at det bor alltid noe stort i alle personer selv om «håndbagasjen var litt slitt» i andres øyne. Det er utrolig hvordan dere for tent «gnist» i alle….»

Neste år

– Ridderdagene på Storedal arrangeres i 2020 fra 21. til 23.august, og da håper vi at vi kan møte nettopp DEG, avslutter en meget fornøyd prosjektleder som ikke kan få fullrost alle de frivillige som stiller opp.

Gardeveteraner og Åsblæst`n slo seg sammen og det ble en fantastisk fin konsert. Der veteranene senket skuldrene litt og de elleville studentene strammet seg litt opp. Foto Diane S. Hanisch

Av Jan Arne Dammen Foto: Helle Wårås og Knut-André Haugen

Følg Ridderdagene på Facebook

www.ridderdagene.no

Tidligere artikkel

BILDESERIE

FRA MALERSTUA 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 2 =