En sommer er over, men vi skal sees igjen til neste år

En sommer er over, men vi skal sees igjen til neste år
Høyfjellet i Vågå og Øystre Slidre er “stengt” nå.
Av Mathias Myrland og Roy Myrland 7. oktober 2019.
Flere cafeer, hoteller og andre servicefunksjoner i Valdres og Jotunheimen, stengte for sesongen denne helgen.
Tor Andvord og Wilhelm Skogum (bildet over) på “Besseggen 1743” i Gjendeosen, stengte kiosken der for sesongen 6. oktober.
– Sesongen har vært en suksess. Både parkeringsordningen på Reinvangenog og det nye online bookingsystemet til Gjendebåten, har bl. a. bidratt til det forteller de to. De besøkendes gode turpplevelser her ved Besseggen og de positive tilbakemeldingene, gjør at vi allerede nå gleder oss til vi åpner igjen neste sommer. Men nå blir det litt fri og “vinterdvale” nede i Vågå, avsluttet de to praten på Gjendeosen.

Gjende

Skipper Harald Rune Øvstedal kjørte siste turen på Gjende for sesongen 6. oktober. Det var med den nyeste av Gjendebåtene, MB Kåre Johan. Den andre båten, MB Gjendine, er allerede trukket opp på land i Gjendeosen. Der lagres båtene for vinteren og service utføres der.

Harald Rune Øvstedal er fornøyd med sesongen og spesielt med den solide jobben Gjendeguiden har gjort. – Trygge og fornøyde fotturister, samt færre redningsoppdrag, er med på å øke populariteten til turene i området, kunne han fortelle.
Alice Gudheim bitibua
På Bitibua hadde også Alice Gudheim (bildet over) sin siste åpningsdag for sesongen. – Mye av det jeg selger her produseres på støler i området. Nå har folk og dyr flyttet hjem på gårdene. Da minker det på det kortreist vareutvalget mitt også. Dermed er det bare å lukke luka og vente til sola varmer og snøen smelter med å åpne igjen, fortalte hun.

På Bessheim Fjellstue stengte også Kari Lund og Bjørn Ekerbakke for sesongen 6. oktober. -De eneste gjestene her, til vi åpner igjen på nyåret, har fire bein og horn.
Kjendisreinsdyret Iver (se på NRK her), har nemlig fått besøk av to simler og en bukk til i innhegninga si. Kari får de “nyinnflytta” gjestene fortrolige og trygge, slik at de kan bli “leder-dyr” i flokken til Vågå Tamrein, fortalte Bjørn Ekerbakke.

Kai Roger Framstad (til venstre) og datteren Bianca Maria var på dagstur til Gjendeosen. Da ble det til at den siste softisen for sesongen, ble spandert bort av Tor Andvord. Bianca Maria storkoste seg med den og det knasende sprøe strøet på den kalde isen på bryggekanten i det strålende høstværet.
Ved Bygdin og Bitihorn har også Bygdin Fjellhotell stengt dørene for sesongen. De åpner dørene igjen 12. februar.

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × four =