Sparkesykler til besvær – som å skråparkere på motorveien

Sparkesykler til besvær - som å skråparkere på motorveien

Siden el-sparkesyklene kom våren 2019, har de tatt Norge med storm og importen av disse har eksplodert. De finnes nå i de fleste store byer og skaper ofte problemer. Ifølge Drammen Live 24, så er det om lag 600 sparkesykler tilgjengelige i Drammen sentrum.

Uvitenhet

Særlig er det rullestolbrukere og blinde og svaksynte som får problemer da el-sparkesyklene blir hensatt overalt. Det være seg mitt på fortauet, i gatekryss og midt på ledelinjene. Dette tror jeg skyldes mye uvitenhet, da mange ikke vet hva en ledelinje er.

Å parkere på en ledelinje sammenligner jeg med å skråparkere på motorveien!

Ledelinje er en eller flere lagte linjer, lagt i lengderetningen, for å lede personer fra ett punkt til et annet. Det er viktig å ha fri passasje på begge sider av ledelinjene så synshemmede ikke møter hindringer.

Vi forventer ikke at noen har skråparkert på motorveien. Det samme med ledelinjene, der forventes det at det ikke er satt ut hindringer. Så da henstiller vi til brukerne om å plassere de uten at de er til hinder for alle.

Til deg som kommer over en feilplassert el-sparkesykkel, sett den til siden.

Info om ledelinjer og ledesystemer fra Norges Blindeforbund 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 − 1 =