To fagbrev på CV’n

To fagbrev på CV'n

Nils Oddvar Hippe (bildet over) jobber som mekaniker for ValdresBil A/S på Spikarmoen ved Fagernes.

Nils Oddvar Hippe, ValdresBil A/S. bobil, mercedes, Valdres, verksted, bobilverksted, peugot, tungbiler, tungbilverksted, E 16, bilberging,

Han har nå to fagbrev innen mekanikerfagene på CV’n!

 

Sin yrkeskarriere som mekaniker startet han på Hovli Auto A/S i Gol. Der tok han fagbrev som bilmekaniker i 1999. Etter hvert som årene har gått, fikk han både lyst og mulighet til å ta fagbrev på de tunge kjøretøyene som ruller rundt på veiene våre. Dermed endte det opp med at 42 åringen i dag mottok beskjed om at hans fagprøve som tungbilmekaniker var bestått.

Det blir tatt ca. et fagbrev hvert annet år her på  ValdresBil A/S, forteller servicesjef Erland Myrheim. -Vi har stort sett 1 eller 2 lærlinger i arbeid på verkstedet innen både tungbilfaget og for lette kjøretøy.

Nils Oddvar Hippe, ValdresBil A/S. bobil, mercedes, Valdres, verksted, bobilverksted, peugot, tungbiler, tungbilverksted, E 16, bilberging, Torstein Døvre Erland Myrheim

På bildet over er det servicesjef Erland Myrheim (til venstre) og daglig leder for ValdresBil A/S (Torstein Døvre til høyre), som gir fortjent honør til Nils Oddvar Hippe, med både fagbrevet og som takk for den solide jobben Nils Oddvar Hippe gjør for kundene til  bedriften.

Likte du det du leste? -Klikk her og abonner gjerne på Langsveien.no, for full tilgang til alle artikler og videoer.

 

Utdanning.no skriver følgende om fagbrevet:

En bilmekaniker for tunge kjøretøy jobber med lastebiler, varebiler, busser og andre kjøretøy som veier mer enn 3500 kilo.

Bilmekanikeren på tunge kjøretøy jobber med å reparere og vedlikeholde mekaniske, elektriske og elektroniske systemer på både eldre og nyere kjøretøy.

Vanlige arbeidsoppgaver:

  • søke etter elektroniske feil ved bruk av PC og diagnoseverktøy
  • søke etter mekaniske, hydrauliske og pneumatiske feil
  • gjennomføre service og vedlikehold av kjøretøy
  • utføre reparasjoner og skifte deler

Bilmekanikeren anslår også kostnader i forbindelse med et arbeid som skal utføres.

I arbeidet brukes forskjellige verktøy, utstyr og instrumenter for å innhente informasjon og kunnskap om hvert enkelt kjøretøy. Som bilmekaniker skal du tolke opplysningene du kommer fram til og foreslå arbeid basert på dette.

Faget er i stadig utvikling og man spesialiserer seg ofte på ett eller flere områder. Dette kan være for eksempel motor, motorstyring eller elektroniske komponenter i bilen.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − two =