Pride-bobler med gode tanker og inkluderende ord i Valdres.

Pride-bobler med gode tanker og inkluderende ord i Valdres.

Pride 2021 ble markert i fjellbygda Skrautvål 27. juni 2021. Det var nettavisa Langsveien.no som stod for det vellykkede arrangementet.

Godt over 20 lokale og tilreisende deltok på markeringen i Døvriskrysset, hvor Rigmor Tveit Orderdalen fra Skrautvål grendelag serverte «friske bobler i høye glass».

Ordfører Knut Arne Fjelltun i Nord Aurdal kommune bidrog også på markeringen. -Inkludering og nylig vedtatt tiltaksplan mot rasisme i kommunen, var noe av det han sa under direktesendingen.

Alt som ble sagt under markeringen av Omar Dajani, Rigmor Orderdalen Tveit, ordfører Knut Arne Fjelltun og redaktør Roy Myrland i nettavisa Langsveien.no, kan du se og høre i reprisen under.

Prideflagg i Døvriskrysset og Rigmor Tveit Orderdalen skjenket bobler til deltagerne.

 

Mari og Hilde Thon feiret med bobler og godt humør i sommerværet i Skrautvål. Prideflaggene bak med brun og sort stripe er «Philadelphia flagg». Les mer om det her.
Ordfører Knut Arne Fjelltun og Tone Meisdalen var med og deltok i markeringen av Pride i fjellbygda Skrautvål.

Om Philadelphiaflagget

Det nye regnbueflagget

Sommeren 2017 gjorde byen Philadelphia en permanent endring på det ikoniske regnbueflagget ved å legge til fargene svart og brun. Dette gjorde de for å inkludere afroamerikanske og latinamerikanske lhbt-personer i flagget. Det originale regnbueflagget er kjent for å inkludere alle i den skeive bevegelsen, men ulike grupper i bevegelsen har ofte følt at flagget ikke representerer dem. Mørke aktivister hadde over tid adressert rasisme i Philadelphias «Gayborhood» og det var årsaken til at de to nye fargene ble lagt til det originale flagget fra 1978. Gayborhood er ulike byers geografiske områder hvor det ofte frekventerer mye skeive personer, samt mange skeive arenaer som barer, puber og kafeer. Philadelphia mente at det var viktig å ilegge de nye fargene for å vise full støtte til alle medlemmer av den skeive bevegelsen.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight + sixteen =