Heia Clas Brede.

Heia Clas Brede.
Den kulturen de fleste kjenner og opplever som hoppsport er under «angrep» nå.

Effektiv og lønnsom avfallshåndtering.

Utøvere, frivillige og sponsorer holder på å miste noe av det viktigste vi har. Nemlig den dyktige og velfungerende lederen, som bryr seg og går i kamp, for at alle skal ha like muligheter til å kunne oppleve skiglede og mestring i hoppbakken. Det gjør seg ikke sjøl og det er garantert blitt tråkka på et par lakksko (langrennstøvler journ. anm.) under veis.

Dermed har to pamper, sammen med en «svimmel» hoppkomiteleder og en «gapatrost» et veldig stort ønske om å vingeklippe, eller å få Clas Brede Bråthen dit pepper’n gror! Der er det nemlig veldig få muligheter for å utvikle og holde norsk skihopping i gang, slik vi kjenner den i dag.

Grunnfjellet i norsk hoppsport er lite, men solid. Det er enkelt forklart fordi vi alle har jobbet sammen, og for felleskapet gjennom alle år. Viktig har det også vært med de korte kommunikasjonslinjene mellom hoppsjefen og hans «undersåtter». Målet, uansett nivå, har vært at bakkene skulle være klare til hopping og at alle skulle kunne være med, også jenter..

Fremst i den dugnadsgjengen har Clas Brede Bråthen stått i tykt og tynt. Han har, som absolutt ingen andre de siste 17 åra, bidratt til at hoppsporten fortsatt lever, og i dag har et godt fundament med hoppere, bakker og engasjerte «hoppfolk».

Clas Brede Bråthen og de fleste av oss andre, har sjøl  vokst opp med en far/mor/foresatt, eller et «hoppmenneske» rundt seg, som var engasjert i at absolutt alle skulle få mulighetene til mestring og fellesskap i hoppbakkene. Ikke bare sine egne, vennegjengens, eller klubbens unger.

-Vi tåler ikke så inderlig vel, den urett som ikke rammer oss selv, i hoppnorge.
For oss som ubetinget har bidratt til hoppsporten, på et eller flere nivåer, er det rett og slett «for jævelig» å se hvordan «rødjakkene» nå tråkker på hverdagssliterne og «bakkemannskapene».

Men, heldigvis for «pampene» går det bla. mot tiden med «diesel løyper» (kunstsnø, produsert med diesel journ. anm.) Ingvild Bretten Berg, Erik Røste og «gapatrost» Espen Graff  kan da se fram til og  glede seg til å leke med langrennsfolket. Da blir det muligens fri for hissige journalister og pågående idrettsledere, som heier på Clas Brede. Da kan de navigere mellom «viktig-Per møter», fingermat og bakstreverske «gode venner»  (kjøpt og betalt ref. sponsorer), som fortsatt godtar at jenter ikke får gå så langt de vil på ski.

Under er video fra og om 100 år’s jubilanten Hasselbakken i Skien med ildsjel og forbundsdommer Kjersti Rønjom og Roy Myrland sin kommentar om jentehopping.

 

 

Anette Sagen og Clas Brede Bråten i Gjerpenkollen i Drammen i 2010.
Anette Sagen og Clas Brede Bråten i Gjerpenkollen i Drammen i 2010.
Alle er like viktige. Publikum også. Clas Brede Bråthen med publikum i Vikersundbakken i 2016. Fra venstre: Ronny Blekkan, Lars Waale, Lars Thunberg og Clas Brede Bråthen.

Tidliger video: (2) Sportssjef Clas Brede Bråthen forteller om det nye merket på «Bunaden» til hopplandslaget – YouTube

Fotos, tekst og video: Roy Myrland

Redaktør for nettavisa langsveien.no

Skrautvål 28. september 2021

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × 3 =