Helt flat skiløype, sentralt  i Valdres, er klar til bruk.

Helt flat skiløype, sentralt  i Valdres, er klar til bruk.

Er du lysten på å gå på ski, men trives ikke i bakker? I Valdres er det skiløyper som er i helt i vater og garantert uten motbakker.

Fra Valdres camping på Leira og til Fagernes sentrum, er det nå oppkjørt skiløype på isen. Løypa går langs land på Strandefjorden via parken og Førsøddin og er ca. 10 km. lang.

Det er daglig leder Lars Tore Berg på Valdres camping (bildet over) som er primus motor for løypekjøringen. Lokale bedrifter og kommunen bidrar til dekning av kostnader. Selve jobben utføres frivillig.

Løypekjøringen på Strandefjorden startet opp i 2011 og har utviklet seg, slik at nå er det ordentlig utstyr til å lage gode spor for både klassisk og skøyting. De som ønsker å gå på beina kan og gjøre det.

-Det er fine forhold med nysnø og tromlet såle på 6 meters bredde og det vil bli kjørt opp skispor når nysnøen får satt seg på den 40 cm. tykke isen. Bålpanne og benker kommer på plass nå til helgen, slik at de som ønsker det kan få en trivelig tur på isen mellom Leira og Fagernes, avslutter løypekjøreren praten før han tromler videre.

En liten detalj til slutt. På bildet over har Lars Tore Berg har en oransje stripe på skrå over brystet. Det er selen for ispiggene han uansett har med seg når han ferdes på isen. Sikkerheten er alltid første prioritet. Det kjøres aldri skiløyper før isen er målt og testet over hele løypetraseen. Ved sesongslutt sperres løypene med røde kryss når isen ikke lenger er trygg.

Renate Remme Øverseth (til venstre) er kultursjef i Nord Aurdal kommune og setter stor pris på jobben som gjøres med «isløypa», som gjør en sving bortom isbadekarusellen (bak på bildet over).

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four − one =