Nytt krusifiks og ny prekestol laget av innsatt i fengslet.

Nytt krusifiks og ny prekestol laget av innsatt i fengslet.

Jesus på korset har vært framstilt gjennom tidende i forskjellige teknikker og materialer.

I Vestoppland fengsel avd. Valdres på Slidreøya i Vestre Slidre har en av de innsatte laget Kristus på korset i halm/stråmateriale. Med fingerferdighet, tålmodighet og kunstneriske evner på et høyt nivå, har kunstneren skapt det vi forbinder med lidelsen langfredag. Det imponerer stort når det å formidles med så enkle materialer og det samtidig «treffer» stemning og budskap.

Den dyktige kunstneren fortalte at han også var blitt opptatt av treskjæring under soningen og bruker som flere andre lokalet «Håp». Det et samlingssted i fengslet, hvor både de som tror og de som ikke tror kan møtes til fellesskap.

Presten er ofte på besøk der og den innsatte la merke til at det ikke var prekestol i lokalet. Dermed satte han i gang med det han hadde tilgjengelig av redskap, uten å ha tidligere erfaring med treskjæring. -Da jeg nærmet meg ferdig med prekestolen begynte jeg å lese i ei bok om treskjæring. Da fikk jeg et par aha opplevelser, men «learning by doing» var ikke helt feil måte å begynne på, avsluttet han praten om den flotte prekestolen.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − thirteen =