Han er kåt og langhåret, med kaldt hode og varmt hjerte.

Han er kåt og langhåret, med kaldt hode og varmt hjerte.

Endelig var det heteslipp på Tronhus i Gausdal  kommune. (Video med Mette Lodding/Akershus dølahestlag)  sin faglige kommentar i bunn av artikkelen)

Valdresrosa selges som nøkkelring i Kremarstogo.no

Det er Akershus dølahestlag (75 år i år) som hadde slippet sitt der og 1. premie hingsten heter «Randvar». Han kommer fra Åsmarka (der kjerringa er hest i flg. Alf Prøysen sin sang red.anm.) ved Moelv. Åge Øibakken er eier av «Randvar»

Mye folk hadde møtt opp på det gamle hesteslippstedet på Tronhus, helt sør i Huldreheimen. Beliggenheten er i Gausdal kommune litt nord for fv. 204, litt øst for Fagernes, nord for Spåtind og med Nord-Aurdal kommuner grensende mot vest.

Ellers så så står det på Fb om hingsten: 8 år gamle Randvar e. Skrimsblessen u. Randfrid, tar i mot hopper hjemme i Åsmarka hos eier Åge Øibakken.
Randvar fikk 2.premie under hingstekåringen 2018 og dommerne sa bl a at han er en oppsynt hingst av god type med pent hode, god overlinje og føre bein. Taktfaste, middels lange bevegelser. Innavlsgraden hans er 13,4.
Pr i dag er Randvar den eneste avlsgodkjente hingsten etter Skrimsblessen.
Han preges av sitt fantastiske lynne, er vennlig og positiv i all håndtering, virkelig en hest med kaldt hode og varmt hjerte!

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − 19 =